Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Turtle Brownies

Turtle Brownies, μία υπέροχη Αμερικάνικη συνταγή

Υλικά γιά το Brownies:
90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, χοντροκομμένη
12 κ. σ.(170 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια

3 μεγάλα αυγά
1 / 2 φλιτζάνι (105 γραμμάρια), καστανή ζάχαρη
1 κούπα (200 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
1 1 / 2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 / 2 φλιτζάνι (90 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 / 4 κ. γ. αλάτι

Καραμέλα,υλικά:
40 καραμέλες γάλακτος (280 γραμμάρια)
1 / 2 φλιτζάνι (120 ml) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 φλυτζάνια (200 γραμμάρια) πεκάν, η καρύδια, ελαφρώς ψημένα

Η μπορείτε να φτιάξετε την...
Σπιτική Καραμέλα:

Υλικά
1 φλιτζάνι (225 γραμμάρια) άχνη ζάχαρη
1 / 2 φλιτζάνι (120 ml) σιρόπι καλαμποκιού (γλυκόζη)
5 κουταλιές νερό
1 / 8 κ. γ. αλάτι
1 / 2 φλιτζάνι (120 ml) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 1 / 2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλυτζάνια (200 γραμμάρια) πεκάν, η καρύδια,  ελαφρώς  ψημένα

Γκανάς, υλικά: 
55 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, χοντροκομμένη
1 / 4 φλιτζανιού (60 ml) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση Brownies: 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε την σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Βουτυρώστε ένα ταψί 25Χ25 εκ. περίπου.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Εν τω μεταξύ, στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε την βανίλια, και στη συνέχεια ρίχνουμε και τη λιωμένη σοκολάτα. Σε χαμηλές στροφές, προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά Το ρίχνουμε στο έτοιμο ταψί μας, και το ψήνουμε
για 20 λεπτά περίπου, ή απλά μέχρι το brownies να γίνει ελαφρώς σκληρό στην αφή. Το βγάζουμε από το από το φούρνο.

Εκτέλεση καραμέλας: 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις καραμέλες και την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά
ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει η καραμέλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ψημένο πεκάν, φροντίζοντας όλα τα πεκάν να καλυφθούν με την καραμέλα. Απλώνουμε ομοιόμορφα σε μία πιατέλα η σε μία λαμαρίνα,
με λαδόκολλα το ζεστό ακόμα brownies και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου, έως ότου το brownies σφίξει.

Αν κάνετε την σπιτική καραμέλα.
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, (γλυκόζη) το νερό και το αλάτι. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει, το ανακατεύουμε συνεχώς, και αφήνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένα χρυσό χρώμα καραμέλας, περίπου 10 - 12 λεπτά.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσεκτικά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια (προσέχουμε να μην καούμε από τους ατμούς) ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ψημένο πεκάν φροντίζοντας όλα τα πεκάν να καλυφθούν με την καραμέλα, και περιχύνουμε ομοιόμορφα το ακόμα ζεστό brownies, σε μία πιατέλα με λαδόκολλα, η σε μία λαμαρίνα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου, έως ότου το brownies σφίξει.

Εκτέλεση γκανάς:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε την κομμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με σύρμα η με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λεία.

Τελειοποίηση του brownies
Βγάζουμε τα brownies από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπάμε τα brownies σε ευθείες σειρές κατά διαστήματα, εκεί που θα ρίξουμε την γκανάς. Ρίχνουμε την Γκανάς, (όχι παντού, εκεί που επιλέξαμε να τρυπίσουμε, ακανόνιστα διάσκορπα, πάνω στα brownies ) και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τα brownies σε κομματάκια ράβδους, η τετράγωνα.

Διατηρείται στο ψυγείο για 7 έως 10 ημέρες, ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Φτιάχνει περίπου 48 κομμάτια.
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF