1/3 φλυντζ. τσ. νερό
1 φλυντζ. τσ. ζάχαρη
1 φλυντζ. τσ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να σκουρένει, τότε βάζουμε τη κατσαρόλα σε κρύο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό.
Αφού κρυώσει λίγο αλλά είναι ακόμα ρευστή, ρίχνουμε τη κρέμα και ξαναζεσταίνουμε τη καραμέλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί .
Τέλος αφού κατεβάσουμε τη κατσαρόλα ρίχνουμε το αλάτι και τη βανίλια
Διατηρείται στο ψυγείο, αν πήξει την ζεσταίνουμε ελαφρώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.