Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Σάλτσα καραμέλας

 Υλικά:
1/3 φλυντζ. τσ. νερό
1 φλυντζ. τσ. ζάχαρη
1 φλυντζ. τσ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να σκουρένει, τότε βάζουμε τη κατσαρόλα σε κρύο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό.
Αφού κρυώσει λίγο αλλά είναι ακόμα ρευστή, ρίχνουμε τη κρέμα και ξαναζεσταίνουμε τη καραμέλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί .
Τέλος αφού κατεβάσουμε τη κατσαρόλα ρίχνουμε το αλάτι και τη βανίλια

Διατηρείται στο ψυγείο, αν πήξει την ζεσταίνουμε ελαφρώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF