Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Capricioza

  Ζουμερό, σοκολατένιο κέϊκ με αμύγδαλο

Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
250 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
250 γρ. ζάχαρη
6 αυγά (χωρισμένα)
400 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ ή σκούρο ρούμι
ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)

 Εκτέλεση
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν-μαρί και τα ανακατεύουμε να ενωθούν εντελώς.
2. Χτυπάμε τα κροκάδια με τα 2/3 της ποσότητας ζάχαρης, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει απαλή κρέμα.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
4. Αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα με τα κροκάδια και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το κονιάκ,την αμυγδαλόσκονη και δουλεύουμε το μείγμα να ενωθούν καλά τα υλικά.
5. Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε προσεκτικά με πλαστική σπάτουλα, για να μη ξεφουσκώσει πολύ η μαρέγκα (πολύ απαλά και προς μια κατεύθυνση).
6. Μόλις ενοποιηθεί, προσθέτουμε και τη δεύτερη δόση της μαρέγκας και ανακατεύουμε ξανά με την πλαστική σπάτουλα, ΠΟΛΥ απαλά, να μη ξεφουσκώσει, γιατί δεν θα γίνει αφράτο.
7. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι (ή κουμπωτή φόρμα) με διάμετρο 24 εκατοστά.
8. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170C για 45-60 λεπτά. Αφού βγει απο το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και το κόβουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Κατα το ψήσιμο, το κέϊκ δεν θα πρέπει να στεγνώσει πολύ εσωτερικά, αλλά να παραμείνει ζουμερό. Επομένως, ξεχνάμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα (ή το μαχαίρι) για να διαπιστώσουμε αν ψήθηκε το γλυκό. Η συνταγή είναι ιταλικής προέλευσης, παρουσιάστηκε από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF