Υλικά
300 γρμ. αλεύρι
8 αυγά
300 γρμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
150 γρμ. βιτάμ
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, η 5-6 σταγόνες εσάνς βανίλια με γεύση πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους για 6 με 7 λεπτά. Προσθέτετε το βιτάμ και το μπέικιν-πάουντερ και ανακατεύετε.
2. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα σταδιακά μαζί με το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
3. Αλείφετε μια φόρμα σε σχήμα στρογγυλό, τετράγωνο, η καρδιάς, ότι σας ταιριάζει, με λίγο βιτάμ, και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25’ στους 180 C.
4. Βάζετε το παντεσπάνι στο ψυγείο να κρυώσει και το κόβετε σε δύο ή τρία φύλλα, ανάλογα με την τούρτα που θέλετε να φτιάξετε.
300 γρμ. αλεύρι
8 αυγά
300 γρμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
150 γρμ. βιτάμ
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, η 5-6 σταγόνες εσάνς βανίλια με γεύση πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους για 6 με 7 λεπτά. Προσθέτετε το βιτάμ και το μπέικιν-πάουντερ και ανακατεύετε.
2. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα σταδιακά μαζί με το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
3. Αλείφετε μια φόρμα σε σχήμα στρογγυλό, τετράγωνο, η καρδιάς, ότι σας ταιριάζει, με λίγο βιτάμ, και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25’ στους 180 C.
4. Βάζετε το παντεσπάνι στο ψυγείο να κρυώσει και το κόβετε σε δύο ή τρία φύλλα, ανάλογα με την τούρτα που θέλετε να φτιάξετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.