Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Βασική συνταγή για παντεσπάνι

Υλικά
300 γρμ. αλεύρι
8 αυγά
300 γρμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
150 γρμ. βιτάμ
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, η 5-6 σταγόνες εσάνς βανίλια με γεύση πορτοκάλι

Εκτέλεση
1. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους για 6 με 7 λεπτά. Προσθέτετε το βιτάμ και το μπέικιν-πάουντερ και ανακατεύετε.
2. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα σταδιακά μαζί με το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
3. Αλείφετε μια φόρμα σε σχήμα στρογγυλό, τετράγωνο, η καρδιάς, ότι σας ταιριάζει, με λίγο βιτάμ, και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25’ στους 180 C.
4. Βάζετε το παντεσπάνι στο ψυγείο να κρυώσει και το κόβετε σε δύο ή τρία φύλλα, ανάλογα με την τούρτα που θέλετε να φτιάξετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF