Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κράμπλ με φρούτα, και μαρμελάδα φρούτα του δάσους


Υλικά για τα φρούτα
2 μήλα σκληρά κομμένα σε μέτρια κομμάτια
2 αχλάδια κομμένα σε μέτρια κομμάτια

1 κούπα αποξυραμένα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση,
(ή φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση, με 1 κ. σ. ζάχαρη)
2 κούπες μαρμελάδα φρούτα του δάσους
1 κ. σ. κόρν φλάουρ
Χυμό από ένα λεμόνι

Υλικά για το κράμπλ
150 γρ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
150 ζάχαρη μαύρη
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. αμύγδαλα
Λίγο γαρύφαλο, ή ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση κράμπλ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μούλτι καλά.

Εκτέλεση γλυκού
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα λεκανάκι και τα ανακατεύουμε καλά. Τα στρώνουνε σε ένα πυρέξ η αντικολλητικό ταψί, απλώνουμε πάνω το κράμπλ, (όπως είναι χωρίς ψήσιμο), και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 με 40 λεπτά να ροδίσει.
Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με σαντιγί η γιαούρτι.

Tips
Αν το σερβίρουμε με γιαούρτι, ρίχνουμε λίγο από το σιρόπι που άφησε το γλυκό σε λίγο γιαούρτι με μία κουταλιά ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και βάζουμε μία κουταλιά πάνω στο γλυκό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF