Υλικά για τα φρούτα
2 μήλα σκληρά κομμένα σε μέτρια κομμάτια
2 αχλάδια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 κούπα αποξυραμένα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση,
(ή φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση, με 1 κ. σ. ζάχαρη)
2 κούπες μαρμελάδα φρούτα του δάσους
1 κ. σ. κόρν φλάουρ
Χυμό από ένα λεμόνι
Υλικά για το κράμπλ
150 γρ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
150 ζάχαρη μαύρη
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. αμύγδαλα
Λίγο γαρύφαλο, ή ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση κράμπλ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μούλτι καλά.
Εκτέλεση γλυκού
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα λεκανάκι και τα ανακατεύουμε καλά. Τα στρώνουνε σε ένα πυρέξ η αντικολλητικό ταψί, απλώνουμε πάνω το κράμπλ, (όπως είναι χωρίς ψήσιμο), και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 με 40 λεπτά να ροδίσει.
Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με σαντιγί η γιαούρτι.
Tips
Αν το σερβίρουμε με γιαούρτι, ρίχνουμε λίγο από το σιρόπι που άφησε το γλυκό σε λίγο γιαούρτι με μία κουταλιά ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και βάζουμε μία κουταλιά πάνω στο γλυκό μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.