Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Σοκολατίνες ανάμικτες

Σοκολατίνες ανάμικτες με κρέμα σοκολάτας και λευκή κρέμα φράουλας.
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. γάλα ζεστό
3 αβγά
40 γραμ. κακάο
1 κουταλιά μπέικιν-πάουντερ
1 βανίλια
1 ποτηράκι λικέρ φράουλα (προαιρετικά)
2 κουταλιές βιτάμ για το άλειμμα

Για την κρέμα:
2 1/2 φλιτζ. γάλα
5 κουταλιές αλεύρι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3 κρόκους αβγών
2 κουταλιές κορν-φλάουερ
2 κουταλιές βιτάμ
20 γραμ. σοκολάτα λιωμένη
200 γραμ. φράουλες ψιλοκομμένες
1 βανίλια
λίγο αλάτι

Για το γλάσο σοκολάτας:
400  γρμ. κουβερτούρα κομματιασμένη
180 γρμ. γάλα
1 κουταλιά βιτάμ

Για το σιρόπι
λικέρ φράουλας διαλυμένο σε 3 μέρη λικέρ, με 1 γάλα ή νερό

Για το γαρνίρισμα:
μερικές φρέσκες φράουλες
1 φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση: 
Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αναδευτήρα, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη βανίλια, ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα, μετά ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώστε να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 170ο C, αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα, ή τσέρκι, 10Χ30 εκ. περίπου, αλειμμένη με το βιτάμ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε οριζόντια σε τρεις ίσες σε πάχος φέτες.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν-φλάουερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε, με ένα αναδευτήρα, τους κρόκους των αβγών μαζί με 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα και κατόπιν τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του αλευριού. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και μόλις κάψει, το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι, βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου το μείγμα δέσει και γίνει κρέμα. Μόλις η κρέμα δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βιτάμ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Λίγο πριν κρυώσει, τη χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη, ρίχνουμε στη μισή τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Στην άλλη μισή αφού κρυώσει ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες, και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Φορμάρουμε το γλυκό. Βάζουμε το τσέρκι πάνω σε μια μακρόστενη πιατέλα, ή δίσκο, τη μία φέτα από το παντεσπάνι, και ραντίζουμε καλά με το λικέρ φράουλας. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα φράουλας. Κατόπιν, στρώνουμε τη δεύτερη φέτα από το παντεσπάνι, ραντίζουμε με το λικέρ, και απλώνουμε τα 2/3 από την κρέμα σοκολάτας. Κάνουμε το ίδιο για την τρίτη φέτα από το παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει καλά.

Γλάσο σοκολάτας.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα να κάψει, και ρίχνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε και το βιτάμ, και ανακατεύουμε καλά.

Ολοκλήρωση.
Βγάζουμε το παγωμένο γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι και το περιχύνουμε με το γλάσο, προσέχοντας να καλυφθεί παντού. Κατόπιν πασπαλίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με φιλέ αμύγδαλο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το γλασο. Το κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ. περίπου, γαρνίρουμε με μία ολόκληρη φράουλα σε κάθε κομμάτι, και σερβίρουμε.

Μυστικό
Μπορείτε να βάλετε τις φράουλες σε ένα τηγάνι με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη, και να τις μαγειρέψετε για 2 λεπτά να μαραθούν, τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF