Υλικά
3 μεγάλα αυγά
3/4 φλυτζ. τσαγιού (150 γραμ.) ζάχαρη
1/3 φλιτζ. τσαγιού (80 ml), φρέσκο χυμό λεμονιού
4 κουτ. σ. (56 γραμ.) βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. σ. (4 γραμ.) ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση Lemon Curd:
Βάζετε σε ένα σκεύος κατάλληλο για Μπεν Μαρί, τα αβγά και χτυπήστε τα ελαφρά με την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να αναμειχθούν. Το βάζουμε σε Μπεν Μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξη και να δέση η σάλτσα.
Η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει στους 160 βαθμούς C αν έχουμε θερμόμετρο. Αυτό θα πάρει περίπου 10 λεπτά . Αφαιρέστε από τη φωτιά και σουρώστε την με ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τυχόν κομμάτια. Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το ρίξτε το στο μείγμα, και χτυπήστε το ελαφρά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αφήστε να κρυώσει. Η σάλτσα λεμονιού θα συνεχίσει να πήζει καθώς θα κρυώνει. Καλύψτε την αμέσως με μία μεμβράνη που να πατάει πάνω στην σάλτσα για να μην κάνει κρούστα, και βάλτε την στο ψυγείο. Κρατά μέχρι και μια εβδομάδα.
Φτιάχνει 1 1/2 φλιτζάνια (360 ml) περίπου.
Σημείωση:
Αν θέλετε μια ελαφρύτερη σάλτσα, προσθέστε στο τέλος 1/2 φλιτζάνι (120 ml) κρέμα γάλακτος.
3 μεγάλα αυγά
3/4 φλυτζ. τσαγιού (150 γραμ.) ζάχαρη
1/3 φλιτζ. τσαγιού (80 ml), φρέσκο χυμό λεμονιού
4 κουτ. σ. (56 γραμ.) βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. σ. (4 γραμ.) ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση Lemon Curd:
Βάζετε σε ένα σκεύος κατάλληλο για Μπεν Μαρί, τα αβγά και χτυπήστε τα ελαφρά με την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να αναμειχθούν. Το βάζουμε σε Μπεν Μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξη και να δέση η σάλτσα.
Η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει στους 160 βαθμούς C αν έχουμε θερμόμετρο. Αυτό θα πάρει περίπου 10 λεπτά . Αφαιρέστε από τη φωτιά και σουρώστε την με ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τυχόν κομμάτια. Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το ρίξτε το στο μείγμα, και χτυπήστε το ελαφρά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αφήστε να κρυώσει. Η σάλτσα λεμονιού θα συνεχίσει να πήζει καθώς θα κρυώνει. Καλύψτε την αμέσως με μία μεμβράνη που να πατάει πάνω στην σάλτσα για να μην κάνει κρούστα, και βάλτε την στο ψυγείο. Κρατά μέχρι και μια εβδομάδα.
Φτιάχνει 1 1/2 φλιτζάνια (360 ml) περίπου.
Σημείωση:
Αν θέλετε μια ελαφρύτερη σάλτσα, προσθέστε στο τέλος 1/2 φλιτζάνι (120 ml) κρέμα γάλακτος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.