Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ζύμη για choux (Σου)

Υλικά: για 40 με 50 μικρά choux
125 ml γάλα
125 ml νερό
100 γρ βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
1/2 κτ. γ. αλάτι
150 γρ αλεύρι
4 μεσαία αυγά
"αυγόγαλα" (1 αυγό χτυπημένο με 1 κουτ. γλ. γάλα)

Εκτέλεση:
Αναμίξτε το γάλα, με 125 ml νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το σε χαμηλή φωτιά. Φέρτε σε σημείο βρασμού και αμέσως αφαιρέστε το κατσαρολάκι απο τη φωτια. Ρίξτε βροχηδόν το αλεύρι και χτυπήστε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Επαναφέρετε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς, για να στεγνώσετε τη ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ.

Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας τα με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα αυγά μέσα στο μίγμα, θα πρέπει το μίγμα να είναι απαλό, γυαλιστερό και αρκετά παχύ για να χρησιμοποιήσουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής. Η ζύμη για choux είναι έτοιμη για χρήση. Αν δεν τη χρησιμοποιήσετε αμέσως αλείψτε την επιφάνειά της με το "αυγόγαλα" για να αποφύγετε τη δημιουργια κρούστας.

Δημιουργήστε μικρά βουναλάκια πάνω σε μια λαμαρίνα καλυμένη με χαρτί ψησίματος, σε τυχαίες σειρές, χρησιμοποιώντας ένα κορνέ με στόμιο διαμέτρου 1 εκ. Αλείψτε με "αυγόγαλα" και ελαφρά χαράξτε τις κορυφές με το πίσω μέρος ενός πιρουνιου.

Ψήστε στους 200 C για 15-20 λεπτά μέχρι να ξεραθούν και να είναι τραγανά εξωτερικά, αλλά μαλακά στο εσωτερικό τους. Αφήστε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF