Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Boston cream pie

Αμερικάνικη συνταγή κέικ πίτα.
Υλικά:

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 
1/4 φλιτζάνι (50 γραμ.) ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά, (τους κρόκους μόνο)

1/8 φλιτζάνι (20 γραμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. σ. (20 γραμ.) κόρν φλάουρ
1 1/4 φλιτζ. τσαγ. (300 ml) γάλα
1 κουτ. γλ. βανίλια

Για το παντεσπάνι: 
5 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζ. τσαγ. (150 γραμ.) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζ. τσαγ. (60 γραμ.) αλεύρι για κέικ (όχι από αυτό που φουσκώνει)
1/4 φλιτζ. τσαγ. (35 γραμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. πέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
3 κουτ. σ. γάλα
2 κουτ. σ. (28 γραμ.) βούτυρο

Γιά την σοκολάτα Glaze: 
120 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, σε κομμάτια
1/2 φλιτζ. τσαγ. (120 ml) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. σ. (13 γραμ.) βούτυρο
1 κουτ. σ. μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και τους κρόκους. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το κόρν φλάουρ και στη
συνέχεια προσθέστε το στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε το γάλα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το γάλα
σιγά-σιγά στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε την πήξη των αβγών.
Στη συνέχεια το βάζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, (αβγοδάρτη).
Όταν πάρει βράση, συνεχίστε το χτύπημα ελαφρά, για άλλο ένα λεπτό μέχρι να πήξει.
Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας. Βάλτε το σε ένα καθαρό μπολ και καλύψτε την επιφάνεια
με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Παντεσπάνι:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.
Σε δυο φόρμες για κέικ η ταψί στρογγυλό 24 εκατ. απλώστε μια λαδόκολλα.

Ξεχωρίστε από τα τρία (3) αβγά τους κρόκους σε ένα μπολ, και τα ασπράδια σε ένα άλλο μπολ. Στους τρεις κρόκους προσθέτουμε τα δύο αυγά που απομένουν. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα αβγά σε θερμοκρασία
δωματίου (περίπου 30 λεπτά).

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατέψτε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τοποθετήστε το γάλα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρέστε από τη φωτιά, και σκεπάστε το για να κρατηθεί ζεστό.
Στο μίξερ τώρα χτυπήστε τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους και 1/2 φλιτζάνι (100 γραμ.) ζάχαρη στη ψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μείγμα παχύ και αφράτο, (3-5 λεπτά περίπου..) ανακατέψτε και το εκχύλισμα βανίλιας.

Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή κρέμα. Αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια έως υψηλή και σταδιακά προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, (50 γραμ.) χτυπώντας μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Σταματάμε το μίξερ, και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα αβγών με τους κρόκους που έχουμε ετοιμάσει,αναδιπλώνοντας με μία μαρίζ μέχρι ενσωματωθούν. Κοσκινίστε το μισό μείγμα από το αλεύρι πάνω από το μείγμα αβγών, και διπλώνετε σιγά σιγά με την μαρίζ. Κοσκινίστε το υπόλοιπο αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Κάνετε μία λακκούβα στο κέντρο, και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο - γάλα μείγμα στο μπολ. Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά. Διαιρέστε το μείγμα σε δυο ίσα μέρη και το βάλτε το στις φόρμες.
Το ψήνουμε για περίπου 18 - 20 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ανοικτό καφέ χρώμα.
Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι, η καλαμάκι, βυθίζοντας το στο κέντρο, για να δείτε αν έχει ψηθεί. Πρέπει να βγει στεγνό, και να μην έχει κολλήσει υγρό μείγμα πάνω.
(Αν δεν έχετε δυο φόρμες, ψήστε το σε δυο δόσεις.)

Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το σε δροσερό μέρος να κρυώσει.
Με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε τα τοιχώματα γύρω από τη φόρμα, και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το κέικ επάνω σε μία πιατέλα, η λαδόκολλα. Αφαιρέστε την λαδόκολλα από τον πάτο του κέικ και αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Σοκολάτα Glaze:
Βάλτε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα για να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε την κουβερτούρα και ανακατεύετε απαλά έως ότου λιώσει η σοκολάτα και γίνει ένα μείγμα. Ρίξτε και το μέλι.

Συναρμολόγηση:
Τοποθετήστε το ένα κέικ σε μια πιατέλα, η κάτω πλευρά (πάτος) να είναι προς τα πάνω. Απλώστε με το κουτάλι την κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω στο κέικ, και στρώστε την με μια σπάτουλα. Τοποθετήστε το δεύτερο κέικ κανονικά, πάνω στην κρέμα. (πάτος κάτω) Ρίξτε το γλάσο πάνω στο κέικ, και χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, απλώστε το γλάσο έως τις άκρες της πίτας, ώστε το γλάσο να τρέχει γύρω από τις πλευρές. Αφήστε το να κρυώσει καλά το γλάσο, περίπου μία ώρα.
Αυτό το κέικ τρώγεται καλύτερα την ίδια μέρα που γίνεται.
Το περίσσευμα το διατηρούμε την επόμενη μέρα στο ψυγείο, μέσα σε τάπερ που κλείνει.

Φτιάχνει περίπου 80 -10 μερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF