Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μπισκότο Graham Wafer


Χρησιμοποιείται για βάση γλυκών όπως τα μπισκότα Digestive.















Υλικά.
1 φλιτζάνι Γλυκό ρυζάλευρο
3 / 4 φλιτζάνι Αλεύρι Ταπιόκας, (εναλλακτικά κόρν φλάουρ)

1 / 2 φλιτζάνι Αλεύρι Sorghum (αλεύρι σόργο, εναλλακτικά καλαμποκάλευρο, η καλό αλεύρι.)
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
7 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο (κομμένο σε κύβους παγωμένο)
1 / 3 φλιτζανιού μέλι αγνό
5 κουταλιές σούπας πλήρες γάλα
1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση για το μπισκότο Graham Wafer
1. Στο μπολ του μίξερ με τους αναδευτήρες, ανακατεύουμε τα αλεύρια, την καστανή ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι, σε χαμηλή ταχύτητα για να ενσωματωθούν.
2. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ένα χονδροειδές μείγμα.
Τα κομμάτια από το βούτυρο δεν πρέπει να φαίνονται.
3. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά το μέλι, το γάλα και τη βανίλια.
4. Προσθέτουμε το στο μείγμα με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και κολλώδη.
5. Βάλτε τη ζύμη σε μια επιφάνεια καλά αλευρωμένη με αλεύρι ρυζιού
6. Την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε την στο ψυγείο περίπου 2 ώρες, ή κάντε την από βραδύς για την επόμενη μέρα.
7. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και βάζουμε την άλλη μισή ξανά στο ψυγείο. Κοσκινίζουμε λίγο αλεύρι ρυζιού στην επιφάνεια του πάγκου και ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρύ παραλληλόγραμμο φύλλο, περίπου 4-5 χιλ. πάχος. Η ζύμη θα είναι αρκετά κολλώδες, οπότε προσθέτουμε αλεύρι ανάλογα με τις ανάγκες μας.
8. Κόψτε το σε κομμάτια 5Χ10 εκ. περίπου.
9. Συγκεντρώνουμε τα υπολείμματα ζύμης και φτιάχνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη το άλλο φύλλο. 11. Τοποθετούμε από μία λαδόκολλα σε δύο ταψιά η λαμαρίνα.
10. Τρυπάμε τις γκοφρέτες με οδοντογλυφίδα ή πιρούνι, σε δύο ή περισσότερες σειρές.
11. Βάλτε δύο σχάρες στις άνω και κάτω θέσεις του φούρνου, και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
12. Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν σφιχτά στην αφή, γυρίζουμε τα φύλλα και από την άλλη μεριά να ψηθούν.
13. Όταν κρυώσουν εντελώς, τα βάζουμε στο μούλτι και κάνουμε σκόνη.

Πρόσθετες πληροφορίες:
Τα μπισκότα Graham Wafer μπορούν να διατηρηθούν σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι και 2 εβδομάδες στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF