Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Βιεννέζικο κέικ μαρμπέ



Υλικά
300 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. άχνη
150 γρ. ζάχαρη
3 αβγά ολόκληρα
4 κρόκοι
4 ασπράδια
240 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
1 βανίλια
ξύσμα λεμόνι

Για τη σως σοκολάτας
150 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα (μέχρι να σχηματιστούν κορυφές). Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο με την άχνη,μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε ένα-ένα τα ολόκληρα αβγά, χτυπώντας κάθες φορά για 1 λεπτό περίπου,μετά από την κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε τους κρόκους. Eνώνουμε στο μείγμα τη μαρέγκα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί. Κάνουμε το ίδιο και με το αλεύρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, προσθέτουμε στη μία το κακάο και στην άλλη τη βανίλια και το ξύσμα λεμόνι. Αδειάζουμε σε φόρμα κουταλιές-κουταλιές από το μείγμα ανάκατα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, έως ότου βγαίνει στεγνή μία οδοντογλυφίδα, όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο
του κέικ (περίπου 1 ώρα).
 Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και το βγάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και το αδειάζουμε σε μπολ που έχουμε βάλει τη σοκολάτα.Ανακατεύουμε καλά το μείγμα να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και περιχύνουμε το κέικ.
Στολίζουμε (προαιρετικά) με ό,τι μας αρέσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF