Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Σουδάκια - Choux Pastry

Υλικά
για 30 σού περίπου


Για τα σού:
5 αυγά
75 gr. βoύτυρο
150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
250 ml. νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 και 1/3 φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κρόκους
2 βανίλιες

Για την σαντιγί
250 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
3 κουταλιές της σούπας άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

Για την καραμέλα
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό

Προαιρετικά για το πασπάλισμα
Αμύγδαλο φιλέ

Πώς φτιάχνονται

Σαντιγί
Ετοιμάζουμε την σαντιγί για να παγώσει ως εξής:
Βάζουμε την κρέμα στο μπολ που πρόκειται να την χτυπήσουμε,την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια μέσα στο κρύο μπολ,προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη,το αλεύρι,το κόρν φλάουρ,τις βανίλιες και τους κρόκους να αφρατέψουν για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί,μόλις ζεσταθεί ελαφρά,προσοχή μην βράσει, προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Μόλις πάρει το υπόλοιπο γάλα 1-2 βράσεις,προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει,σε χαμηλή φωτιά!
Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα,και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Σού
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.
Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού,γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20΄.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσουμε.

Συναρμολόγηση
Αρχικά αναμειγνύουμε την σαντιγί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθούν σε μία κρέμα. Ανοίγουμε τα σού και με την βοήθεια του κορνέ τα γεμίζουμε,κάνουμε την διαδικασία αυτήν μέχρι να γεμίσουμε όλα τα σού.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα:
Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα. Κατόπιν βυθίζουμε το τηγάνι σε ένα ταψί με καυτό νερό για να μην κρυώσει και σταθεροποιηθεί η καραμέλα.
Βουτάμε τα σού στην καραμέλα από την πάνω πλευρά και αμέσως μετά αν θέλουμε πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Τοποθετούμε στο ψυγείο πριν τα σερβίρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF