Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Nanaimo Bars 2

Ένα υπέροχο γλυκό Αμερικάνικης συνταγής.

Υλικά:
Για την βάση μπισκότου: 
1/2 φλιτζ. τσαγιού (113 γραμ.) ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζ. τσαγιού (50 γραμ.) ζάχαρη
1/3 φλιτζ. τσαγιού (30 γραμ.) σκόνη άγλυκο κακάο
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 κουτ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζ. τσαγιού (200 γραμ.) χοντροτριμένα μπισκότα digestive
1 φλιτζ. τσαγιού (65 γραμ.) καρύδα τριμμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού (50 γραμ.) καρύδια ή πεκάν, χοντροκομμένα

Για την κρέμα: 
1/4 φλιτζ. τσαγιού (56 γραμ.) ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 - 3 κουτ. σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σ. (20 γραμ.) σκόνη άνθος αραβοσίτου
1/2 κουτ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζ. τσαγιού (230 γραμ.) ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη: 
120 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο
1 κουτ. σ. (14 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση βάσης μπισκότου:
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ανακατώστε τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο, στη συνέχεια προσθέστε το χτυπημένο αυγό, και χτυπήστε το μείγμα ελαφρά. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα, περίπου (1 - 2 λεπτά). Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας, το τριμμένο μπισκότο, και τα χοντροκομμένα καρύδια, η πεκάν. Στρώστε και πιέστε με το χέρι το μείγμα μπισκότου, ομοιόμορφα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25 Χ 25 περίπου.... Καλύψτε το με μία μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει, για μία ώρα περίπου.

Εκτέλεση για την κρέμα:
Στο μίξερ κτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο περισσότερο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο, και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Εκτέλεση για την επικάλυψη:
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το ανάλατο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν. Μόλις κρυώσει την περιχύνουμε πάνω στο γλυκό, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Απόδοση:
Κάνει περίπου 25 κομμάτια.
Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF