Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Trifle με φράουλες και σάλτσα λεμονιού


Υλικά
Μερικές φέτες κέικ, η παντεσπάνι
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού (360 ml) Σάλτσα φράουλας
220 γραμ. φρέσκες φράουλες , σε κομματάκια

1 1/2 φλιτζ. τσαγιού (360 ml) Lemon Curd (σάλτσα λεμονιού)
1 1/2 φλιτζάνια (360 ml) κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
2 - 3 κουτ. σ. (25 - 35 γραμ.) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
4 θρυμματισμένα μπισκότα Amaretti, ή μπισκότα Αλλατίνη

Εκτέλεση:
Έχετε έτοιμο το κέικ, τη σάλτσα φράουλας, τις φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια, την σάλτσα λεμονιού, και την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Στο κάτω μέρος ενός κατάλληλου ποτηριού βάζουμε ένα κομμάτι κέικ, κομμένο στρογγυλό στην διάμετρο του πάτου του ποτηριού, και πάχους 1 εκ. (αν έχουμε ένα κούπ πάτ μπορούμε να κόψουμε άνετα την φέτα του κέικ) Ρίχνουμε 2 κουτ. σούπ. σάλτσα φράουλας, πάνω από το κέικ, και μερικές από τις κομμένες φράουλες. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κουτ. σούπ. σάλτσα λεμονιού, πάνω από τις φράουλες, και 2 κουτ. σούπ. σαντιγί. Βάζουμε άλλη μία φέτα κέικ, πατάμε λίγο να κάτσει, και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, με τις σάλτσες, φράουλες, και τέλος καλύψτε με αρκετή σαντιγί. Βάλτε το στο ψυγείο για 8 έως 24 ώρες για παγώσει και να δέσουν οι γεύσεις.
Λίγο πριν το σερβίρετε πασπαλίστε με το θρυμματισμένο μπισκότο.

Tips
Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για κέικ, κάποιο στρογγυλό μπισκότο αρεσκίας μας.

Φτιάχνει περίπου 10 ατομικά ποτήρια.
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF