Υλικά
175 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
300 γρ. ζάχαρη καστανή ή μαύρη
175 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
100 γρ. αμύγδαλα ψημένα στο φούρνο
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 ώριμες μπανάνες
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γλ. μπέικιν
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι 18x28 εκατ.
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο, στην ίδια θερμοκρασία, για 7-8 λεπτά.
Τα βάζουμε στο multi με τις ώριμες μπανάνες και τα πολτοποιούμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κομμένη κουβερτούρα και σε σιγανή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν, ανακατεύοντας προσεκτικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα πολτοποιημένα αμύγδαλα με τις μπανάνες ανακατεύοντας με το σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο, κοσκινίζοντάς τα απ' ευθείας στην κατσαρόλα (μπορούμε να τα κοσκινίσουμε σε άλλο μπολ και να τα προσθέσουμε σταδιακά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα). Ρίχνουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, βγάζουμε από το ταψί αναποδογυρίζοντας και κόβουμε σε 15 κομμάτια.
175 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
300 γρ. ζάχαρη καστανή ή μαύρη
175 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
100 γρ. αμύγδαλα ψημένα στο φούρνο
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 ώριμες μπανάνες
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γλ. μπέικιν
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι 18x28 εκατ.
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο, στην ίδια θερμοκρασία, για 7-8 λεπτά.
Τα βάζουμε στο multi με τις ώριμες μπανάνες και τα πολτοποιούμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κομμένη κουβερτούρα και σε σιγανή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν, ανακατεύοντας προσεκτικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα πολτοποιημένα αμύγδαλα με τις μπανάνες ανακατεύοντας με το σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο, κοσκινίζοντάς τα απ' ευθείας στην κατσαρόλα (μπορούμε να τα κοσκινίσουμε σε άλλο μπολ και να τα προσθέσουμε σταδιακά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα). Ρίχνουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, βγάζουμε από το ταψί αναποδογυρίζοντας και κόβουμε σε 15 κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.