Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα 2

Υλικά:
260 gr. βούτυρο μαλακό ή γάλακτος
8 αυγά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 gr. κονιάκ
550 gr. ζάχαρη
2 ποτήρια χυμό φρέσκο πορτοκάλι
1 κουτ. γλ. σόδα
1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουτ. γλ. μαχλέπι σκόνη
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες ξανθές
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο, με τη μισή ζάχαρη, και χτυπάτε καλά με σύρμα να ασπρίσει. Σε άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάτε να ασπρίσουν, τα ρίχνετε στο βούτυρο και ανακατεύετε, προσθέτετε το κονιάκ. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον χυμό με τη σόδα και ανακατεύετε,
μόλις αφρίσουν, ρίχνετε τον χυμό στο μπολ με το βούτυρο.
Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα ασπράδια να γίνουν σφικτή μαρέγκα και την ρίχνετε στο βούτυρο.
Ανακατεύετε καλά και προσθέτοντας τα ξύσμα το μπέικιν πάουντερ και το μαχλέπι.
Προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, να γίνει απαλός πηχτός χυλός .
Προσθέσετε τα καρύδια και σταφίδες, ανακατέψτε ελαφρά.
Ρίχνετε σε στρογγυλό, ή τετράγωνο βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά ( βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας ένα καθαρό στεγνό μαχαίρι στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρό ). Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετε. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF