Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Mint Chocolate Bars

Υπέροχο γλύκισμα Αμερικάνικης συνταγής
Υλικά: 

Για τη βάση μπισκότου: 
1/2 φλιτζ. τσαγιού (113 γραμ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζ. τσαγιού (50 γραμ.) ζάχαρη

1/3 φλιτζ. τσαγιού (30 γραμ.) σκόνη κακάο
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
1 κουτ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζ. τσαγιού (200 γραμ.) χοτροτριμένα μπισκότα digestive
1 φλιτζ. τσαγιού (65 γραμ.) τριμένη καρύδα
1/2 φλιτζ. τσαγιού (50 γραμ.) καρύδια ή πεκάν, χοντροκομμένα

Για την κρέμα, "Buttercream mint":
1/4 φλιτζάνι (56 γραμ.) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 - 3 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας σκόνη άνθος αραβοσίτου
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα μέντας
2 φλιτζ. τσαγιού (230 γραμ.) ζάχαρη άχνη
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Επικάλυψη:
115 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακαο τεμαχισμένη
1 κουτ. σ. (14 γραμ.) βούτυρο

Εκτέλεση βάσης μπισκότου:
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ανακατώστε τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο, στη συνέχεια προσθέστε το χτυπημένο αυγό, και χτυπήστε το μείγμα ελαφρά. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα, περίπου (1 - 2 λεπτά). Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε το εκχύλισμα μέντας, το τριμμένο μπισκότο, και τα χοντροκομμένα καρύδια, η πεκάν. Στρώστε και πιέστε με το χέρι το μείγμα μπισκότου, ομοιόμορφα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25Χ25 περίπου.... Καλύψτε το με μία μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει, για μία ώρα περίπου.

Εκτέλεση κρέμας "Buttercream mint":
Στο μίξερ κτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέστε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο περισσότερο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο, και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Εκτέλεση για την επικάλυψη σοκολάτας:
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το ανάλατο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν. Μόλις κρυώσει την περιχύνουμε πάνω στο γλυκό, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Για το σερβίρισμα:
Για να αποφύγετε από το ράγισμα της σοκολάτας, βγάλτε το γλυκό από το ψυγείο για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Απόδοση:
Φτιάχνει περίπου 25 κομμάτια.
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF