Υλικά (για περίπου 100 κομμάτια)
Για τη ζύμη
2 κούπες λάδι
3 κούπες ζάχαρη
2 αβγά
1/2 κ.γ.αλάτι
5 κ.σ. γιαούρτι
1/2 κούπας γάλα
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει (περίπου 2 κιλά)
Για τη γέμιση
2 κιλά ανθότυρο
2 κρόκους
2 βανίλιες
4 κ.σ. μέλι
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα
λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ και χτυπάμε λάδι, ζάχαρη, αβγά,αλάτι, γιαούρτι και γάλα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί. Για τη γέμιση λιώνουμε με πιρούνι ή με τα χέρια μας το ανθότυρο. Προσθέτουμε κρόκους,βανίλιες, μέλι,ξύσμα, κανέλα και βούτυρο. Ανακατεύουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομματάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα ανοίγουμε με ένα μικρό πλαστράκι (τόσο όσο τα τυροπιτάκια
που φτιάχνουμε συνήθως) και βάζουμε μέσα μια κουταλιά από τη γέμιση.
Με το χέρι μας “τσιμπάμε” γύρω γύρω τη ζύμη (τουλάχιστον 12 φορές) για να σχηματίσουμε τα λυχναράκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί.
Αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα.
Ψήνουμε στους 180 για 30′.
Τips
Όταν ψηθούν και κρυώσουν, τα βάζουμε σε σακουλάκια 10-10 στην κατάψυξη. Όταν τα βγάλουμε και ξεπαγώσουν, είναι σαν να τα φτιάξαμε εκείνη την ώρα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.