Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Λυχναράκια



Υλικά (για περίπου 100 κομμάτια)

 Για τη ζύμη

2 κούπες λάδι
3 κούπες ζάχαρη
2 αβγά
1/2 κ.γ.αλάτι
5 κ.σ. γιαούρτι
1/2 κούπας γάλα
 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει (περίπου 2 κιλά)

Για τη γέμιση
2 κιλά ανθότυρο
2 κρόκους
2 βανίλιες
4 κ.σ. μέλι
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα
λίγη κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
 Βάζουμε σε μπολ και χτυπάμε λάδι, ζάχαρη, αβγά,αλάτι, γιαούρτι και γάλα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί. Για τη γέμιση λιώνουμε με πιρούνι ή με τα χέρια μας το ανθότυρο. Προσθέτουμε κρόκους,βανίλιες, μέλι,ξύσμα, κανέλα και βούτυρο. Ανακατεύουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομματάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα ανοίγουμε με ένα μικρό πλαστράκι (τόσο όσο τα τυροπιτάκια
που φτιάχνουμε συνήθως) και βάζουμε μέσα μια κουταλιά από τη γέμιση.


Με το χέρι μας “τσιμπάμε” γύρω γύρω τη ζύμη (τουλάχιστον 12 φορές) για να σχηματίσουμε τα λυχναράκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί.


Αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα.
Ψήνουμε στους 180 για 30′.

Τips
Όταν ψηθούν και κρυώσουν, τα βάζουμε σε σακουλάκια 10-10 στην κατάψυξη. Όταν τα βγάλουμε και ξεπαγώσουν, είναι σαν να τα φτιάξαμε εκείνη την ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF