Ένα φανταστικό κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι, τυλιγμένο σε φοντάντ σοκολάτας. Ιδανικό για παιδικά πάρτι. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα αποκλειστικά για το sintagespanos.
175 γρμ. βούτυρο, μαλακό
175 γρμ. ζάχαρη άχνη
175 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κακάο, και λίγο έξτρα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
ξίσμα από 2 πορτοκάλια
150 γρμ. μαρμελάδα βερίκοκο
2 κουταλιές της σούπας Cointreau, ή Grand Marnier
500 γρμ. γλάσο φοντάντ σοκολάτας, (βλέπε συνταγή) ή λευκό ανακατεμένο με 2 κουτ. γλ. κακάο
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 C.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα σουβλάκι, ή μαχαίρι καρφόνωντας το στο κέντρο του κέικ, θα πρέπει να βγει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, και το ξεφορμάρουμε. Το βάζουμε πάνω σε μία σχάρα, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
3. Ανοίγουμε το φοντάν σε ένα ορθογώνιο φύλλο 20 εκ. μήκος x 35 εκ. πλάτος x 1/2 εκ. πάχος/ύψος.
4. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι κέικ πάνω στο άλλο, και το κόβουμε/ισιώνουμε σε ίδιο μέγεθος. Κόβουμε κατά μήκος στα δύο, ώστε να έχουμε ένα δεύτερο όμοιο κομμάτι (2 μακριές λωρίδες από το καθένα 5x5 εκ.). Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με το Cointreau.
Μυστικό:
1. Μπορείτε να φτιάξετε και διαφορετικές γεύσεις, όπως σοκολάτα με βανίλια, σοκολάτα με φράουλα, με αμύγδαλο, με μπανάνα, κ.λ.π..
2. Επίσης μπορείτε να χρωματίσετε την ζύμη σας με διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής, ώστε να έχετε έναν υπέροχο συνδυασμό χρωματιστού κέικ.
3. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε αμυγδαλόπαστα και να το καλύψετε, αντί για φοντάντ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.