Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κρέμα κάστανου (και σαρλότ κάστανου)

Υλικά: 
800 γρμ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1/4 ποτήρι malt ουίσκι

230 γρμ. ζάχαρη
3 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σουπ. μπράντι

Εκτέλεση:
Λιώνουμε τα κάστανα με το εργαλείο για πουρέ, ή στο μούλτι, και τα αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και το ουίσκι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μπράντι και την προσθέτουμε στο μείγμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με κοπανισμένα φιστίκια.
Χρησιμοποιείται και για γλυκά, παγωτό κ.λ.π..
Για την βάση σαρλότ:
Προσθέτουμε 150-200 γρμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού, και δυο φύλλα ζελατίνης, λιωμένα σε 2-3 κουτ. ζεστής κρέμας γάλακτος, αφού πρώτα τα έχουμε μουσκέψει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά, και έχουμε έτοιμη την βάση σαρλότ κάστανου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF