Υλικά:
800 γρμ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1/4 ποτήρι malt ουίσκι
230 γρμ. ζάχαρη
3 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σουπ. μπράντι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τα κάστανα με το εργαλείο για πουρέ, ή στο μούλτι, και τα αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και το ουίσκι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μπράντι και την προσθέτουμε στο μείγμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με κοπανισμένα φιστίκια.
Χρησιμοποιείται και για γλυκά, παγωτό κ.λ.π..
Για την βάση σαρλότ:
Προσθέτουμε 150-200 γρμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού, και δυο φύλλα ζελατίνης, λιωμένα σε 2-3 κουτ. ζεστής κρέμας γάλακτος, αφού πρώτα τα έχουμε μουσκέψει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά, και έχουμε έτοιμη την βάση σαρλότ κάστανου.
800 γρμ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1/4 ποτήρι malt ουίσκι
230 γρμ. ζάχαρη
3 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σουπ. μπράντι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τα κάστανα με το εργαλείο για πουρέ, ή στο μούλτι, και τα αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και το ουίσκι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μπράντι και την προσθέτουμε στο μείγμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με κοπανισμένα φιστίκια.
Χρησιμοποιείται και για γλυκά, παγωτό κ.λ.π..
Για την βάση σαρλότ:
Προσθέτουμε 150-200 γρμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού, και δυο φύλλα ζελατίνης, λιωμένα σε 2-3 κουτ. ζεστής κρέμας γάλακτος, αφού πρώτα τα έχουμε μουσκέψει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά, και έχουμε έτοιμη την βάση σαρλότ κάστανου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.