250 γρμ. ξερά βερίκοκα
250 γρμ. ξερά σύκα
250 γρμ. μέλι
250 γρμ. νερό + λίγο ανθόνερο
1/2 κουτ. γλ. γλυκάνισο
50 γρμ. τριμμένο καρύδι
2 κουτ. σ. κουκουνάρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά, τόσο όσο να σωθούν σχεδόν τα υγρά. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με την καυτή μαρμελάδα, και τα αποθηκεύουμε ανάποδα να κρυώσει εντελώς.
Η μαρμελάδα αυτή σερβίρεται και ως γλυκό του κουταλιού προσθέτοντας τα παρακάτω υλικά, και τα βράζουμε όλα μαζί όπως λέει παραπάνω.
Επιπλέον υλικά:
1/2 κουτ. γλ. γλυκάνισο
50 γρμ. τριμμένο καρύδι
2 κουτ. σ. κουκουνάρι ολόκληρο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.