Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μαρμελάδα ξερών σύκων και βερίκοκων

Υλικά:
250 γρμ. ξερά βερίκοκα
250 γρμ. ξερά σύκα

250 γρμ. μέλι
250 γρμ. νερό + λίγο ανθόνερο
1/2 κουτ. γλ. γλυκάνισο
50 γρμ. τριμμένο καρύδι
2 κουτ. σ. κουκουνάρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά, τόσο όσο να σωθούν σχεδόν τα υγρά. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με την καυτή μαρμελάδα, και τα αποθηκεύουμε ανάποδα να κρυώσει εντελώς.

Η μαρμελάδα αυτή σερβίρεται και ως γλυκό του κουταλιού προσθέτοντας τα παρακάτω υλικά, και τα βράζουμε όλα μαζί όπως λέει παραπάνω.

Επιπλέον υλικά:
1/2 κουτ. γλ. γλυκάνισο
50 γρμ. τριμμένο καρύδι
2 κουτ. σ. κουκουνάρι ολόκληρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF