Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κέικ με κάστανο και σοκολάτα

Μία υπέροχη συνταγή από το φυλλάδιο του δήμου Καστανιάς.
Υλικά:
60 γρμ. Κουβερτούρα 55% κακάο
120 γρμ. Ασπράδι αβγού

80 γρμ. Κρόκοι αβγών
90 γρμ. Ζάχαρη
250 γρμ. Κρέμα κάστανο (βλέπε συνταγή)  
100 γρμ. Κουβερτούρα 55% κακάο
30 γρμ. Βούτυρο
30 γρμ. Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με 50 γρμ. ζάχαρη. Λιώνουμε τα 60 γρμ. κουβερτούρα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των κρόκων. Προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 40 γρμ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα του κάστανου, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35'-40'. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Γκανάζ:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 100 γρμ. κουβερτούρα, προσθέτοντας το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και την κρέμα γάλακτος. Καλύπτουμε το γλυκό με τη γκανάζ (σοκολάτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF