Μία υπέροχη συνταγή από το φυλλάδιο του δήμου Καστανιάς.
Υλικά: 60 γρμ. Κουβερτούρα 55% κακάο
120 γρμ. Ασπράδι αβγού
80 γρμ. Κρόκοι αβγών
90 γρμ. Ζάχαρη
250 γρμ. Κρέμα κάστανο (βλέπε συνταγή)
100 γρμ. Κουβερτούρα 55% κακάο
30 γρμ. Βούτυρο
30 γρμ. Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με 50 γρμ. ζάχαρη. Λιώνουμε τα 60 γρμ. κουβερτούρα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των κρόκων. Προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 40 γρμ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα του κάστανου, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35'-40'. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Γκανάζ:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 100 γρμ. κουβερτούρα, προσθέτοντας το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και την κρέμα γάλακτος. Καλύπτουμε το γλυκό με τη γκανάζ (σοκολάτα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.