Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Κρέμα λεμονιού

Χρησιμοποιούμε την κρέμα σε ψωμί, για να γεμίσουμε κέικ, για τούρτες, τάρτες κ.λ.π.
Υλικά:
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρμ. χυμό λεμόνι
ξύσμα από 3 μέτρια ζουμερά λεμόνια
260 γρμ. ζάχαρη
125 γραμμ. βούτυρο κομμένο κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια. Τα περνάμε από τον τρίφτη και παίρνουμε το ξύσμα. Τα στύβουμε, και κρατάμε 200 γρμ. χυμό.
Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα καλά, και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ασταμάτητα για 10΄περίπου, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράζει για 1΄ ανακατεύοντας συνεχώς. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα ζεστά βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω, και κλείνουμε καλά τα βάζα. Τα αφήνουμε μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, και τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1½ μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF