Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τριπλό cheesecake με κρέμα καραμέλας φουντουκιού

Μία πρωτότυπη Συνταγή από την Michelle Southan. Cheesecake με μία στρώση κρέμας καραμέλας φουντουκιού, δεύτερη στρώση με κρέμα σοκολάτας, και με τρίτη στρώση κρέμας τυριού. Τελειώνοντας με επικάλυψη γκανάζ. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το sintagespanos
Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
500 γρμ. μπισκότα σοκολάτας
180 γρμ. βούτυρο λιωμένο


Για τα την κρέμα καραμέλας φουντούκι: (1η στρώση)
420 γρμ. ζάχαρη άχνη
250 ml νερό
330 ml κρέμα γάλακτος
160 γρμ. φουντούκια, ή και φιστίκι Αράπικο καθαρισμένο, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Για την κρέμα σοκολάτα: (2η στρώση)
150 γρμ. μαύρη κουβερτούρα 35% κακάο
80 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
15 γρμ. βούτυρο
1 κουτ. σ. μέλι

Για την κρέμα τυριού: (3η στρώση)
200 γρμ. λευκή κουβερτούρα, τεμαχισμένη
500 γρμ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρμ. ζάχαρη άχνη
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σ. καυτό νερό
4 κουταλάκια ζελατίνη σε σκόνη

Για την επικάλυψη: (γκανάζ)
200 γρμ. μαύρη κουβερτούρα 55% κακάο
120 ml κρέμα γάλακτος λιπαρά
1 κουτ. σ. μέλι
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
Ξίσμα λευκής και μαύρης σοκολάτας, ή ότι άλλο θέλετε για διακόσμηση
Εκτέλεση:

Για την βάση μπισκότου:
Σε μία φόρμα με τσέρκι 26 εκ. και ύψος 6 εκ. στρώστε στον πάτο ένα χαρτί ψησίματος.
Τρίψτε καλά τα μπισκότα στο μούλτι. Προσθέστε το βούτυρο λιωμένο, και ανακατέψτε τα πολύ καλά. Ρίξτε το μπισκότο στη φόρμα, και με ένα φαρδύ ίσιο ποτήρι, πατήστε το να στρώσει σε όλη την επιφάνεια της φόρμας, σπρώχνοντας και στο πλάι, ώστε να φτιάξετε ένα τοίχωμα τουλάχιστον 2-3 εκ. ύψος. (καλό θα ήταν αν μπορέσετε, να καλύψετε σχεδόν όλο το ύψος της φόρμας 5 εκ.) Τοποθετήστε το στο ψυγείο ώσπου να κάνετε τις κρέμες.
Για την κρέμα καραμέλας φουντούκι: 
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανεβάστε την θερμοκρασία στο φουλ, και βράστε το σιρόπι χωρίς ανακάτεμα, για 18-20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα. Βουρτσίζετε σταδιακά με ένα υγρό πινέλο ζαχαροπλαστικής το πλαϊνό της κατσαρόλας πάνω από το σιρόπι, για να μην καεί. Αφαιρέστε τη από τη φωτιά και ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά, και τοποθετήστε τη σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε την ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά, και ανακατέψτε μέσα τα φουντούκια. Ρίξτε την κρέμα καραμέλα πάνω στη βάση μπισκότου, και απλώστε την σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά η καραμέλα.
Για την κρέμα σοκολάτα: (2η στρώση)
Βάλτε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Ρίξτε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, και ανακατέψτε την να λιώσει καλά, και προσθέστε το μέλι. Απλώστε την πάνω από την καραμέλα να την καλύψει. Αφήστε την στην άκρη.
Για την κρέμα τυριού: (3η στρώση)
Λιώστε σε μπεν μαρί την άσπρη σοκολάτα, και αφήστε την 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς.
Χτυπήστε ελαφρώς στο μίξερ, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε την λευκή σοκολάτα και χτυπήστε να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ρίξτε τη ζελατίνη στο καυτό νερό, και ανακατέψτε να διαλυθεί. Αφήστε την 5-6 λεπτά να κρυώσει, και προσθέσετε την στο μείγμα κρέμας τυριού. Ανακατέψτε καλά να ενσωματωθεί με την κρέμα. Ρίξτε την κρέμα μείγμα τυριού πάνω στη σοκολάτα, και στρώστε την καλά. Καλύψτε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη, και βάλτε την στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσει η κρέμα.
Για την γκανάζ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα. Βάλτε την σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίξτε το μέλι, και το ελαιόλαδο, ανακατέψτε απαλά, και ρίξτε την πάνω από το cheesecake, να καλύψει καλά την επιφάνεια. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει η γκανάζ.
Διακοσμήστε την με ξύσμα σοκολάτας, ροκανίδι σοκολάτας, και ότι άλλο θέλετε.
Tips:
Μπορείτε αν θέλετε αντί για επικάλυψη γκανάζ, να φτιάξτε Ιταλική μαρέγκα, και με ένα κουτάλι να την γαρνίρετε πάνω στο γλυκό, και με ένα φλόγιστρο, ή καμινέτο, να την καψαλιάσετε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF