Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά για 2 βάζα:
1 κιλό φράουλες
370 γρμ. ζάχαρη
2 κουτ. σ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις φράουλες, τις βάζουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίζουν.
Τις κόβουμε κομματάκια και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα, μία στρώση φράουλα - μία στρώση ζάχαρη. Τις αφήνουμε λίγο να ποτίσει η ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια ως δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά, ώστε να μη κοχλάζει το μίγμα, και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τακτικά τον αφρό που δημιουργείται.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1,5. και ανακατεύουμε πού και πού με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει η μαρμελάδα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή περίπου ώρα, και δοκιμάζουμε πόσο έχει πήξει η μαρμελάδα βάζοντας λίγη με ένα κουτάλι σε ένα πιατάκι, που το έχουμε μέσα σε κρύο νερό. Προσοχή να μην σας πήξει αρκετά, και μετά από λίγο καιρό σας γίνει μία πηχτή μπάλα.
Γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα αποστειρωμένα και ζεστά βάζα μέχρι επάνω, έως εκεί που ξεκινά να βιδώνει το καπάκι. Τα κλείνουμε καλά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν γυρνώντας τα ανάποδα.
Αποστείρωση βάζων:
Σαπουνίζετε, και τα ξεπλένετε καλά με άφθονο ζεστό νερό. Τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Τοποθετείτε τα βάζα στη σχάρα του φούρνου  ανάποδα. Τα αποστειρώνετε στους 100 βαθμούς C για 15΄. Τα αφήνετε μέσα στο φούρνο μέχρι να τα χρειαστείτε. Τα γεμίζετε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF