Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σάμαλι Πολίτικο

Υλικά:

Για την κρέμα:
540 γρμ. σιμιγδάλι χοντρό
340 γρμ. ζάχαρη
340 γρμ. γιαούρτι
1 καλό κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι βανίλια ή μαστίχα κοπανισμένη
1 καλό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα, (ανάλογα τα κομμάτια του γλυκού)
60 γρμ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:
550 γρμ. ζάχαρη
350 γρμ. νερό
160 γρμ. γλυκόζη
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 βανίλια, ή 1/3 κουτ. γλ. μαστίχα κοπανισμένη

Εκτέλεση:

Κρέμα:
Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το άρωμα, και το μπέικιν πάουντερ. Σ' ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με τη σόδα, και ρίξτε το μέσα στο μίγμα του σιμιγδαλιού. Ανακατέψτε μ' ένα κουτάλι, ώσπου να υγρανθεί καλά όλο το σιμιγδάλι. Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 30x40 εκ. ή στρογγυλό με διάμετρο 40 εκ. και στρώστε την επιφάνεια με υγρή σπάτουλα. Αφήστε το να σταθεί 2-3 ώρες, να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Κόψτε το με μαχαίρι σε κομμάτια και βάλτε ένα αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού. Ψήστε το στους 180 βαθμούς C, για 35' - 40', να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Σιρόπι:
Βάλτε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά, και βράστε τα για 5'.
Βγάλτε το γλυκό από το φούρνο και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείψτε απαλά την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο. Περιχύσετε το γλυκό με το σιρόπι, ρίχνοντάς το κουταλιά - κουταλιά. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε μια πιατέλα, και σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη, για να μη στεγνώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF