Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μαρμελάδα πορτοκάλι 2

Υλικά:
4 πορτοκάλια ακέρωτα
ζάχαρη, ίση ποσότητα πορτοκαλιού, (θα καθοριστεί μετά)

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό. Όταν βράσουν για 10 λεπτά, αδειάζουμε το νερό, ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα και ξαναβράζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια ή δυο φορές ώστε τα πορτοκάλια να γλυκάνουν. Όταν έχουν ξεπικρίσει αρκετά, τα αφήνουμε σε κρύο νερό για λίγες ώρες.
Τα στραγγίζουμε, βγάζουμε τον ομφαλό και το μέρος που ήταν το κοτσάνι, και ξεφλουδίζουμε τα δύο σαν να ήταν ωμά. Καθαρίζουμε τις φλούδες από το άσπρο στο εσωτερικό τους
και τις κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια.
Κόβουμε στα τέσσερα τα πορτοκάλια (και τα καθαρισμένα και τα ακαθάριστα) και τα καθαρίζουμε από όσες μεμβράνες και ίνες μπορούμε. Τα αλέθουμε λίγα λίγα στο multi (όχι αλοιφή) και μετράμε τον πολτό με κούπα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τον πολτό και τα λεπτοκομμένα φλούδια, που είναι και αυτά περίπου μια κούπα, και προσθέτουμε ίση ζάχαρη σε κούπες.
Ανακατεύουμε στην κατσαρόλα τον πολτό με τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν σε ψηλή θερμοκρασία. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία (σε μάτι με 9 διαβαθμίσεις, στο 6) και αφήνουμε να δέσει η μαρμελάδα μας. Θα χρειαστεί 45 - 50 λεπτά για να δέσει. Προσοχή! ανακατεύουμε συχνά για να μη πιάσει. Δοκιμάζουμε πόσο έχει δέσει η μαρμελάδα βάζοντας λίγη με ένα κουτάλι σε ένα πιατάκι, που το έχουμε μέσα σε κρύο νερό.
Γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα αποστειρωμένα και ζεστά βάζα μέχρι επάνω, έως εκεί που ξεκινά να βιδώνει το καπάκι. Τα κλείνουμε καλά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν γυρνώντας τα ανάποδα.
Αποστείρωση βάζων:
Σαπουνίζετε, και τα ξεπλένετε καλά με άφθονο ζεστό νερό. Τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Τοποθετείτε τα βάζα στη σχάρα του φούρνου  ανάποδα. Τα αποστειρώνετε στους 100 βαθμούς C για 15΄. Τα αφήνετε μέσα στο φούρνο μέχρι να τα χρειαστείτε. Τα γεμίζετε ζεστά.
Πηγή: http://cretangastronomy.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF