Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μυζηθρόπιτα

Μυζηθρόπιτα με τη Τασία από Κεφαλονιά, και με βοηθό τον Στέλιο Παρλιάρο στις Γλυκές Αλχημείες!
Υλικά:
900 γραμ. φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
225 γραμ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους σε θερμοκρασία δωματίου
450 γραμ. ζάχαρη
150 γραμ. σταφίδες ξανθιές
1 κουτ. της σούπας κονιάκ
6 κουτ. της σούπας κόρν-φλάουρ (60 γραμμάρια περίπου)
Λίγο αλάτι
1 βανίλια
6 αβγά (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
150 γραμ. ψίχα αμυγδάλου ψιλοτριμμένη
Κανέλα τριμμένη για πασπάλισμα
Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε τις σταφίδες με το κονιάκ να μουσκέψουν. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών να αφρατέψουν, και προσθέτουμε την μυζήθρα λιωμένη με το πιρούνι, το αμύγδαλο, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, το λεμόνι ξύσμα και χυμό, και τις σταφίδες μουσκεμένες στο κονιάκ. Συνεχίζουμε λίγο το ανακάτεμα, και τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί, ή φόρμα 28 cm, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Στα 40 λεπτά τσεκάρουμε με ένα μαχαιράκι, και όταν το μαχαίρι βγει στεγνό, η μυζηθρόπιτα είναι ψημένη. Την βγάζουμε από τον γούρνο, και πασπαλίζουμε λίγη άχνη ζάχαρη, και λίγη κανέλα.

Δείτε το video

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 8 – 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF