800 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
350 γρμ. ζάχαρη
½ κουτ. γλ. μπεικιν πάουντερ
½ κουτ. γλ. αμμωνία σκόνη
½ κουτ. γλ. μαστίχα τριμμένη
200 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρμ. βούτυρο μαλακό
400 γρμ. νερό
1 βανίλια
Σιρόπι :
600 γρμ. νερό
900 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. γλυκόζη
Εκτέλεση:
Κρέμα:
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το μίγμα για 2 ώρες περίπου, να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι 35Χ25 εκ. και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C βαθμούς για 35 - 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το γλυκό.
Σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια, και το σιροπιάζουμε ζεστό, και το σιρόπι κρύο.
Αναμονή: 2 ώρες
Ψήσιμο: 40 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.