Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σάμαλι

Υλικά για ένα ταψάκι 35Χ25 εκ.

800 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
350 γρμ. ζάχαρη
½ κουτ. γλ. μπεικιν πάουντερ
½ κουτ. γλ. αμμωνία σκόνη
½ κουτ. γλ. μαστίχα τριμμένη
200 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρμ. βούτυρο μαλακό
400 γρμ. νερό
1 βανίλια

Σιρόπι :
600 γρμ. νερό
900 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. γλυκόζη

Εκτέλεση:

Κρέμα:
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το μίγμα για 2 ώρες περίπου, να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι 35Χ25 εκ. και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C βαθμούς για 35 - 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το γλυκό.

Σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια, και το σιροπιάζουμε ζεστό, και το σιρόπι κρύο.
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Αναμονή: 2 ώρες
Ψήσιμο: 40 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF