Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κέικ κάστανου με σοκολάτα

Υλικά:
400 γρμ. κρέμα κάστανο ( βλέπε συνταγή )
150 γρμ. κουβερτούρα
200 γρμ. βούτυρο
200 γρμ. αλεύρι
20 γρμ. ρούμι
200 γρμ. ζάχαρη
4 αυγά

Για τη γκανάς:
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
150 γρμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη

Εκτέλεση:
1.Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
2.Προσθέτουμε το ρούμι και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
3.Σε άλλο μπολ λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα κάστανο. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
4.Τέλος ρίχνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθεί.
5.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
6.Αφήνουμε να κρυώσει και γλασσάρουμε με μια γκανάς σοκολάτας της αρεσκείας μας την οποία τη φτιάχνουμε ως εξής:
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα σε μια κατσαρόλα, αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε απαλά από κάτω προς τα πάνω με μία σπάτουλα.
Προσοχή, το κέικ αυτό μένει υγρό στο κέντρο. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καρφώνοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο, πρέπει να βγει στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε για να μην  διαλυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF