Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μπισκουί joconde

Το bisquit joconde (μπισκουί γιοκόντ) είναι ένα μπισκότο-παντεσπάνι, που χρησιμοποιείται πολύ ως βάση για τούρτες και γλυκών. Είναι λεπτό, μαλακό και ευλύγιστο. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, και μπορεί να καταψυχθεί χωρίς να χάσει τις ιδιότητες του. Χρησιμοποιείται επίσης σε κορμούς και γεμιστά ρολά, επειδή είναι ευλύγιστο και δεν σπάζει, καθώς και στην υπέροχη τούρτα Opera.
Η συνταγή είναι του Ιταλού chef Luca Montersino. 
Υλικά: 
75 γρμ.  αμυγδαλόψυχα
75 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο αυγό ολόκληρο, (60-63 γρμ.)
40 γρμ. κρόκους αυγών
60 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
138 γρμ. ασπράδι αυγού
50 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε την αμυγδαλόψυχα με την ζάχαρη άχνη.
Χτυπάμε στο μίξερ το ολόκληρο αυγό, τους κρόκους, και το μίγμα αμυγδαλόψυχας, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, και το ενσωματώνουμε με μία σπάτουλα μαρίζ.
Χτυπάμε το ασπράδι με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα σταδιακά στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω.
Στρώνουμε στη λαμαρίνα φούρνου ένα αντικολλητικό χαρτί, και απλώνουμε την ζύμη σε πάχος ένα εκ. δεν θέλουμε να γίνει πιο παχύ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C. για 7 - 8 λεπτά, να ροδίσει ελαφρώς.
Βγάζουμε το μπισκότο από τον φούρνο, και το τοποθετούμε μαζί με το χαρτί πάνω σε σχάρα, να κρυώσει εντελώς.
Το σκεπάζουμε με αντικολητικό χαρτί, και το γυρνάμε ανάποδα. Αφαιρούμε το χαρτί που το ψήσαμε, και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε, όπως θέλουμε. Μπορεί και να σιροπιαστεί.
Η συνταγή επίσης βγάζει δυο στρογγυλά φύλλα για τούρτα, 24-26 εκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF