Κλαφουτί, μια Γαλλική συνταγή από Γάλο chef. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από μένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για ταψάκι 24 εκ.:100 γρμ. αλεύρι σταρένιο
90 γρμ. ζάχαρη άχνη
30 γρμ. αμύγδαλα σκόνη
20 γρμ. ζάχαρη
6 Αυγά
120 γρμ. γάλα
120 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
400 γρμ. φρέσκα κεράσια
Για το αλεύρωμα της φόρμας
λίγο βούτυρο, λιωμένο
αλεύρι
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά σταδιακά, και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.
Χτυπάμε δυνατά με το σύρμα, ώστε να έχουμε ένα λείο μίγμα. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψάκι 24 εκ. Τοποθετούμε μέσα τα κεράσια, και αδειάζουμε το χυλό από πάνω.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί, και αφαιρούμε από το φούρνο.
Αφού κρυώσει το αφαιρούμε από το ταψί, και το βάζουμε σε πιατέλα.
Μπορούμε να βάλουμε τα κεράσια όπως είναι με τα κουκούτσια. Άλλωστε οι παλιοί τα έβαζαν έτσι, διότι έδιναν ένα ιδιαίτερο απαλό άρωμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.