Χρησιμοποιούνται επί το πλείστον για διακόσμηση, αλλά και για άλλες χρήσεις στη ζαχαροπλαστική. Μπορούμε να τα χοντροκόψουμε στο μούλτι, και να γαρνίρουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κομμάτι φύλλο μπισκότου, σαν βάση, κ.λ.π.
Υλικά:
25 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ασπράδι αυγού
100 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σκόνη
25 γρ. πραλίνα δημητριακών (praliné grains)
(επειδή είναι δύσκολο να την βρούμε εδώ, βάζουμε ελαφρώς καραμελωμένα φουντούκια, και μέτρια αλεσμένα στο μούλτι, ή κάποια δημητριακά σιτηρών, κ.λ.π)
70 γρ. ασπράδι αυγού
80 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα 100 γρμ. ασπράδια στον κάδο του μίξερ.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα, και τοποθετούμε στη φωτιά.
Βράζουμε μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία μεταξύ 121 και 125° C. Απαραίτητο θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
Μόλις είναι έτοιμο, ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια, και ρίχνουμε το σιρόπι λίγο-λίγο μέσα στα ασπράδια.
Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη, και προσθέτουμε τη σκόνη φουντουκιού και τα δημητριακά.
Ρίχνουμε το μίγμα στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μαρίζ.
Αδειάζουμε το μίγμα πάνω σε χαρτί ψησίματος, και με την σπάτουλα το απλώνουμε σε φύλλο 1 - 1, 5 εκ. περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160° C. για 40 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ολοκλήρωση:
Σπάμε το το μπισκότο σε μέτρια ψήγματα.
Τα τοποθετούμε σε μια μπασίνα, και προσθέτουμε λίγο-λίγο τα 70 γρμ. ασπράδι αυγού, και ανακατεύουμε να επικαλυφθούν καλά με το ασπράδι.
Πασπαλίζουμε ελαφρά με τα 80 γρμ. ζάχαρη άχνη, και ανακατεύουμε ξανά να την απορροφήσουν.
Τοποθετούμε στο φούρνο, και τα ξηραίνουμε στους 150° C. για 20 λεπτά περίπου.
25 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ασπράδι αυγού
100 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σκόνη
25 γρ. πραλίνα δημητριακών (praliné grains)
(επειδή είναι δύσκολο να την βρούμε εδώ, βάζουμε ελαφρώς καραμελωμένα φουντούκια, και μέτρια αλεσμένα στο μούλτι, ή κάποια δημητριακά σιτηρών, κ.λ.π)
70 γρ. ασπράδι αυγού
80 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα 100 γρμ. ασπράδια στον κάδο του μίξερ.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα, και τοποθετούμε στη φωτιά.
Βράζουμε μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία μεταξύ 121 και 125° C. Απαραίτητο θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
Μόλις είναι έτοιμο, ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια, και ρίχνουμε το σιρόπι λίγο-λίγο μέσα στα ασπράδια.
Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη, και προσθέτουμε τη σκόνη φουντουκιού και τα δημητριακά.
Ρίχνουμε το μίγμα στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μαρίζ.
Αδειάζουμε το μίγμα πάνω σε χαρτί ψησίματος, και με την σπάτουλα το απλώνουμε σε φύλλο 1 - 1, 5 εκ. περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160° C. για 40 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ολοκλήρωση:
Σπάμε το το μπισκότο σε μέτρια ψήγματα.
Τα τοποθετούμε σε μια μπασίνα, και προσθέτουμε λίγο-λίγο τα 70 γρμ. ασπράδι αυγού, και ανακατεύουμε να επικαλυφθούν καλά με το ασπράδι.
Πασπαλίζουμε ελαφρά με τα 80 γρμ. ζάχαρη άχνη, και ανακατεύουμε ξανά να την απορροφήσουν.
Τοποθετούμε στο φούρνο, και τα ξηραίνουμε στους 150° C. για 20 λεπτά περίπου.
Σημείωση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μισή δόση της συνταγής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.