Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κρέμα πατισερί, (φανταστική)

Μία συνταγή του Άκη Πρετετζίκη. Η αρχική συνταγή έχει την διπλάσια ποσότητα υλικών, εγώ την μοίρασα στα δύο για μία κανονική δόση. Κάνει για πολλές χρήσεις, και μαζί με σαντιγί, είναι ιδανική για Μιλφέιγ, όπως αναφέρω στο τέλος.
Υλικά:

750 γρμ. γάλα πλήρες
150 γρμ. ζάχαρη
75 γρμ. αλεύρι
75 γρμ. κόρν φλάουρ
2 βανίλιες
2 κρόκους αυγών
50 γρμ. βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα 500 γρμ. γάλα με την ζάχαρη, και αφήνουμε μέχρι που να αρχίζει να βράζει, χωρίς να ανακατέψουμε. Εν το μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι, κόρν φλάουρ, βανίλιες, και ξύσμα, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να γίνει μία λεία κρέμα χωρίς σβόλους. Αφού αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλα-αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα έως ότου πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και δοκιμάζουμε λίγο να δούμε αν μας μυρίζει αλευρίλας, αν ναι, ξαναβάζουμε στη φωτιά για 5-10 δευτερόλεπτα ακόμα, να ψηθεί το αλεύρι να μην μυρίζει. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, όσο χρειαστεί, έως ότου δεν μυρίζει το αλεύρι. (μπορεί να μην χρειαστεί και καθόλου) Κατεβάζουμε από την φωτιά, και ρίχνουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας καλά, ρίχνουμε και το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Βάζουμε την κρέμα σε μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, να πατάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αν θέλουμε, ανάλογα για τι χρήση την θέλουμε, την βάζουμε στο μίξερ, και την χτυπάμε λίγο να αφρατέψει. Διατηρείται στο ψυγείο.

Μυστικό:
Για πιο αφράτη, και ανάλογα την χρήση, χτυπάμε 500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, με 50 γρμ. ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί, και την ενσωματώνουμε καλά με μία σπάτουλα, μαζί με την κρέμα. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ιδανική για μιλφέιγ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF