Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Μπισκότα βουτύρου

Υλικά για 50 μπισκότα περίπου:
250 γρμ. βούτυρο κατσικίσιο, (όχι μαργαρίνη)
4 κρόκους αυγών
160 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 κόκκινη φαρίνα, (1/2 κιλό)
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση:
Κτυπάτε στο μίξερ για 15 λεπτά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει.
Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών, έναν - έναν, (προσοχή, δεν πρέπει να περιέχουν καθόλου ασπράδι), χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και προσθέτετε την ζάχαρη, τη βανίλια και το κονιάκ.
Κατεβάζετε το μπολ από τη βάση του μίξερ και με το χέρι ζυμώνετε το μίγμα προσθέτοντας το αλεύρι λίγο - λίγο. Το μίγμα πρέπει να γίνει θρυμματιστό σαν πλαστελίνη, αλλά εύκολο να πλαστεί σε μπαλίτσες με τη βοήθεια λίγου αλευριού που θα βάλετε στα χέρια.
Τοποθετείτε τις μπαλίτσες που θα φτιάξετε, αφού τις πατήσετε ελαφρά για να σταθεροποιούνται πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, που την έχετε στρώσει με λαδόκολλα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C. και βάζετε τη λαμαρίνα στο δεύτερο ράφι του φούρνου, από κάτω. Ψήνετε για 15-18 λεπτά μέσον όρο.

Tips:
Μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα και να τα κολλήσετε ανά δύο, ή να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα μέχρι τη μέση.

2 σχόλια:

  1. Τα πιο τέλεια μπισκότα που έχω φτιάξει.Όλοι τα τίμησαν δεόντως...όπως πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF