Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Υλικά:
800 γρμ.  δαμάσκηνα
500 γρμ ζάχαρη.
1/3 κούπας νερό

 Εκτέλεση: 
Πλένετε τα δαμάσκηνα και τα κόβετε μικρότερα κομμάτια, αφαιρώντας το κουκούτσι.
Τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Τα βράζετε ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας τακτικά για περίπου 20 λεπτά, έως ότου δέση η μαρμελάδα.
Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, ενώ είναι ακόμη ζεστή, γυρίζετε τα βάζα ανάποδα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Αποστείρωση βάζων:
Σαπουνίζετε, και τα ξεπλένετε καλά με άφθονο ζεστό νερό. Τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Τοποθετείτε τα βάζα στη σχάρα του φούρνου  ανάποδα. Τα αποστειρώνετε στους 100 βαθμούς C για 15΄. Τα αφήνετε μέσα στο φούρνο μέχρι να τα χρειαστείτε. Τα γεμίζετε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF