Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μουστοκούλουρα 2

Υλικά για 40 κομμάτια:
500 γρμ. μούστος
250 ml καλής ποιότητας σπορέλαιο
250 ml ελαιόλαδο
250 γρ. ζάχαρη
1½ κουτ. γλ. κανέλα σε σκόνη
1½ κουτ. γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
1.000 - 1.200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
λίγο σουσάμι, (προαιρετικά)

Εκτέλεση: 
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το μούστο, τα δύο λάδια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη σόδα και το κονιάκ και το ρίχνουμε στο μείγμα μούστου. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινησμένο με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με τα χέρια, φτιάχνοντας μια ελαστική και λαδωμένη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Πλάθουμε τη ζύμη σε χοντρά μπαστουνάκια, σαν δάχτυλο περίπου, τα κυλάμε σε σουσάμι αν θέλουμε, και τα  κάνουμε κουλουράκια, στο κλασικό στρογγυλό σχήμα (ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλουμε) τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδίσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF