Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παξιμάδια με κανέλα και σοκολάτα

Υλικά:
1 1/2 κούπα λάδι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι κανέλα
μισό κουταλάκι γαρύφαλο
5 κούπες αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και ανακατεύουμε. Διαλύουμε τη σόδα με το χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στο μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Παίρνουμε το 1/4 της ζύμης και προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με την ζύμη.
Παίρνουμε ένα κομμάτι από την ζύμη και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο.
Παίρνουμε λίγο από τη ζύμη με το κακάο, πλάθουμε μια λωρίδα και την βάζουμε στο κέντρο της ζύμης.
Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και τυλίγουμε σχηματίζοντας ένα ρολό.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη.
Τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί και με ένα μαχαίρι τα χαράζουμε μέχρι την μέση του ρολού όσα εκατοστά θέλουμε να είναι το πάχος από τα παξιμάδια μας (περίπου 2 εκατοστά).
Ψήνουμε τα ρολά στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο τα ρολά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.
Κόβουμε με το μαχαίρι στα σημεία που έχουμε χαράξει το κάθε ρολό και απλώνουμε σε ένα ταψί τα παξιμάδια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: www.enter2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF