Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Φοντάντ. Fondant

Για επικάλυψη γλυκών, τούρτες, κέικ, σοκολατάκια, κ.λ.π.. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη για το sintagespanos.

Υλικά:
620 γρμ. κρυσταλλική ζάχαρη
80 γρμ. ζεστό νερό
2 κουτ. γλ. κακάο, (αν το θέλουμε σοκολατένιο)
1,5 γραμμάριο κρεμόριο

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν, και να φτάσει σε σημείο βρασμού. Βράζουμε χωρίς ανακάτεμα έως ότου, όταν ρίξουμε λίγο σε κρύο νερό, να σχηματίζεται μία μαλακιά μπάλα η οποία θα διατηρεί το σχήμα της. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι 170 βαθμούς C. Αδειάζουμε το σιρόπι σιγά-σιγά σε μία ελαφρώς λαδωμένη μαρμάρινη επιφάνεια, ή μια μεγάλη λαμαρίνα. Αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά για να ψυχθεί, ή μέχρι όταν πιέζουμε με το δάκτυλο, να μένει ένα μικρό βαθούλωμα, αλλά δεν θα σχηματίζεται κρούστα. Αν σχηματιστεί κρούστα, τότε κάθε κομματάκι θα πρέπει να αφαιρεθεί, ή αλλιώς πρέπει να ξαναβράσει. Με μία σπάτουλα ξύνουμε και ανακατεύουμε το φοντάν μέχρι να γίνει λευκό και κρεμώδες. Θα πρέπει να γίνει σύντομα αυτή η διαδικασία, ώστε να έρθει σε σημείο ελαστικό, διαφορετικά άμα σφίξει θα είναι δύσκολο να το δουλέψουμε. Ξύστε την πλάκα και ζυμώστε τα ξύσματα χωριστά. Μην τα αναμιγνύετε με το φοντάν, εκτός αν είναι απολύτως απαλλαγμένα από καραμελωμένα κομματάκια. Το βάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με λαδόκολλα, ή ένα υγρό πανί, και το αφήνουμε 24 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Σημείωση:
Πριν από τη χρήση πρέπει να τεθεί πάνω από ζεστό νερό και ατμό, για να μαλακώσει και να μπορεί να επεξεργαστεί ανάλογα με την χρήση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF