Υλικά:
1 1/4 περίπου κιλό αλεύρι
3/4 φλιτζανιού βούτυρο γάλακτος ή φυτίνη, λιωμένο
5 βανίλιες
5 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι ανθρακική αμμωνία.
Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέϊκιν πάουντερ. Το βάζετε σε λεκάνη, κάνετε στη μέση μια γουβίτσα και ρίχνετε το βούτυρο καυτό. Το τρίβετε με τις παλάμες σας (προσοχή μην καείτε) να ενωθεί με το βούτυρο, και προσθέτετε τούς κρόκους των αυγών χτυπημένους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, την αμμωνία λιωμένη μέσα στο χλιαρό γάλα, και τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα. Ζυμώνετε τα υλικά να γίνουν μια κανονική ζύμη, και την πλάθετε σε στενόμακρες φραντζολίτσες. Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, τις αλείφετε με ένα ασπράδι αυγού χτυπημένο, και τις χαράζετε σε φέτες 2 εκ. περίπου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.. Αφού ψηθούν και κρυώσουν 10 λεπτά, χωρίζετε τα φετάκια, και τα ξαναψήνετε να ροδίσουν και οπό τις δυο μεριές.
1 1/4 περίπου κιλό αλεύρι
3/4 φλιτζανιού βούτυρο γάλακτος ή φυτίνη, λιωμένο
5 βανίλιες
5 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι ανθρακική αμμωνία.
Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέϊκιν πάουντερ. Το βάζετε σε λεκάνη, κάνετε στη μέση μια γουβίτσα και ρίχνετε το βούτυρο καυτό. Το τρίβετε με τις παλάμες σας (προσοχή μην καείτε) να ενωθεί με το βούτυρο, και προσθέτετε τούς κρόκους των αυγών χτυπημένους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, την αμμωνία λιωμένη μέσα στο χλιαρό γάλα, και τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα. Ζυμώνετε τα υλικά να γίνουν μια κανονική ζύμη, και την πλάθετε σε στενόμακρες φραντζολίτσες. Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, τις αλείφετε με ένα ασπράδι αυγού χτυπημένο, και τις χαράζετε σε φέτες 2 εκ. περίπου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.. Αφού ψηθούν και κρυώσουν 10 λεπτά, χωρίζετε τα φετάκια, και τα ξαναψήνετε να ροδίσουν και οπό τις δυο μεριές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.