Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Σου με Κρέμα Κάστανο και Καραμέλα

Υλικά για τα σου 
5 αυγά
75 gr. βιτάμ
150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
250 ml. νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την κρέμα
500 gr.παγωμένη κρέμα γάλακτος
250 gr. μαρμελάδα-κρέμα κάστανο
3 κουταλιές της σούπας άχνη
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι

Για την καραμέλα
2 κουταλιές της σούπας νερό
6-7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη

Αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα

Πώς φτιάχνεται
τα σου
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.
Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού,γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20΄

Η κρέμα
Βάζουμε την παγωμένη κρέμα και την άχνη στο μίξερ και χτυπάμε για 5΄λεπτά στην δυνατή ταχύτητα. Ανακατεύουμε την κρέμα κάστανο σε ένα μπολ μαζί με το ρούμι και προσθέτουμε την σαντιγί,ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Η καραμέλα 
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι τα υλικά της καραμέλας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει καραμελέ χρώμα.

Συναρμολόγηση
 Σε ατομικά μπολ βάζουμε 3 σού στο καθένα προσθέτουμε αρκετή παγωμένη κρέμα και τέλος πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε την καραμέλα.
Πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο και σερβίρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF