Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Peanut Butter pie

Πίτα φυστικοβούτυρου. Μία υπέροχη αμερικάνικη συνταγή
Υλικά:

Για την κρούστα σοκολάτας:
1 1 / 2 φλυτζάνια (150 γραμ.) ψιλοκομμένη γκοφρέτα σοκολάτας, ή μπισκότα Oreo
2 κουτ. σ. (30 γραμ.) ζάχαρη κρυσταλλική
6 κουτ. σ. (85 γραμ.) βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα φυστικοβούτυρου:
230 γραμ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι (240 ml), φυστικοβούτυρο
1 κούπα (115 γραμ.) ζάχαρη άχνη
2 κουτ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 / 2 φλιτζάνι (120 ml) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για την Γκανάς:
120 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, χοντροκομμένη
1 / 4 φλιτζανιού (60 ml) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. σ. (13 γραμ.) βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια

Γαρνίρισμα:
ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης (Προαιρετικά)

Εκτέλεση κρούστας σοκολάτας:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και τοποθετήστε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου. Έχετε έτοιμη μία φόρμα με τσέρκι 24 - 26 cm.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας, την ζάχαρη, και το λιωμένο βούτυρο.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το στρώνουμε σε όλη τη φόρμα περίπου 2,5 cm πάχος, και στα τοιχώματα της φόρμας. Τοποθετήστε το στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε το περίπου 8 - 10 λεπτά. Αφαιρέστε το από το φούρνο και τοποθετήστε το σε ένα δροσερό μέρος να κρυώσει.

Εκτέλεση κρέμας φυστικοβούτυρου:
Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει, ρίχνοντας και την βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Με μια σπάτουλα μαρίζ, διπλώστε την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα τυριών κρέμας. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από την κρύα κρούστα σοκολάτας και την στρώνουμε να έχει μία λεία επιφάνεια.
Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει.

Εκτέλεση Γκανάς:
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βγάλτε τη από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια απλώνουμε την Γκανάς πάνω από την κρέμα φυστικοβούτυρου. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια. Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Η πίτα φυστικοβούτυρο κρατάει περίπου μία εβδομάδα στο ψυγείο.
Σερβίρετε σε μικρές φέτες.

Φτιάχνει περίπου 12 μερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF