Υλικά:
3 αβγά (χωριστά ασπράδια με κρόκους)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
λίγο αλάτι
Βανίλια
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να στέκονται, ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη λίγη λίγη χτυπώντας για λίγο ακόμα. Κατόπιν κάνουμε το ίδιο με τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια. Ενώνω τα δυο μείγματα ανακατεύοντας πολύ απαλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ρίχνοντας το λίγο λίγο σαν βροχή με ελαφρό ανακάτεμα.Στρώνουμε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί, η λαμαρίνα, βάζουμε σε σακούλα του κορνέ με στρογγυλή μύτη το χυλό, και φτιάχνουμε μικρά κορδόνια 10 εκ. μήκος περίπου, και 2 εκ. φάρδος. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, και τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 15' περίπου. Μπορούμε να τα κάνουμε και σε οβάλ σχήμα.
Γίνονται περίπου 24 κομμάτια.
3 αβγά (χωριστά ασπράδια με κρόκους)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
λίγο αλάτι
Βανίλια
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να στέκονται, ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη λίγη λίγη χτυπώντας για λίγο ακόμα. Κατόπιν κάνουμε το ίδιο με τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια. Ενώνω τα δυο μείγματα ανακατεύοντας πολύ απαλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ρίχνοντας το λίγο λίγο σαν βροχή με ελαφρό ανακάτεμα.Στρώνουμε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί, η λαμαρίνα, βάζουμε σε σακούλα του κορνέ με στρογγυλή μύτη το χυλό, και φτιάχνουμε μικρά κορδόνια 10 εκ. μήκος περίπου, και 2 εκ. φάρδος. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, και τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 15' περίπου. Μπορούμε να τα κάνουμε και σε οβάλ σχήμα.
Γίνονται περίπου 24 κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.