Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Μπισκότα σαβαγιάρ, σπιτικά

Υλικά:
3 αβγά (χωριστά ασπράδια με κρόκους)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
λίγο αλάτι
Βανίλια
Ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να στέκονται, ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη λίγη λίγη χτυπώντας για λίγο ακόμα. Κατόπιν κάνουμε το ίδιο με τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια. Ενώνω τα δυο μείγματα ανακατεύοντας πολύ απαλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ρίχνοντας το λίγο λίγο σαν βροχή με ελαφρό ανακάτεμα.Στρώνουμε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί, η λαμαρίνα, βάζουμε σε σακούλα του κορνέ με στρογγυλή μύτη το χυλό, και φτιάχνουμε μικρά κορδόνια 10 εκ. μήκος περίπου, και 2 εκ. φάρδος. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, και τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 15'   περίπου. Μπορούμε να τα κάνουμε και σε οβάλ σχήμα.
Γίνονται περίπου 24 κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF