Υλικά
400 γρ. καρύδια
1 κιλό φύλλο κρούστας
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
ελαιόλαδο για τα φύλλα
Σιρόπι
250 γρ. μέλι
600 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 κ.σ. κονιάκ
φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καρύδια, φρυγανιά, ζάχαρη και γαρίφαλο σκόνη.
Αρχίζουμε στρώνοντας τέσσερα φύλλα λαδόνοντας ένα - ένα. Μετά σε κάθε δεύτερο φύλλο ρίχνουμε και από λίγο μείγμα καρυδιών ώσπου να τελειώσουν τα υλικά κρατώντας τέσσερα φύλλα για το τέλος. Φυσικά τα φύλλα λαδώνονται όλα.
Κόβουμε τον μπακλαβά ότι σχέδιο θέλουμε και στο κέντρο βάζουμε ένα γαρίφαλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 170 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για πέντε λεπτά και σιροπιάζουμε.
Ζεστός ο μπακλαβάς ζεστό και το σιρόπι.
400 γρ. καρύδια
1 κιλό φύλλο κρούστας
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
ελαιόλαδο για τα φύλλα
Σιρόπι
250 γρ. μέλι
600 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 κ.σ. κονιάκ
φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καρύδια, φρυγανιά, ζάχαρη και γαρίφαλο σκόνη.
Αρχίζουμε στρώνοντας τέσσερα φύλλα λαδόνοντας ένα - ένα. Μετά σε κάθε δεύτερο φύλλο ρίχνουμε και από λίγο μείγμα καρυδιών ώσπου να τελειώσουν τα υλικά κρατώντας τέσσερα φύλλα για το τέλος. Φυσικά τα φύλλα λαδώνονται όλα.
Κόβουμε τον μπακλαβά ότι σχέδιο θέλουμε και στο κέντρο βάζουμε ένα γαρίφαλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 170 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για πέντε λεπτά και σιροπιάζουμε.
Ζεστός ο μπακλαβάς ζεστό και το σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.