Υλικά
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ1 δόση κρέμα πατισερί *
1 κουτί ζελέ κεράσι
1 κομπόστα βύσσινο
2 κ. σ. μαρμελάδα βύσσινο
καρύδια, κουκουνάρι, σταφίδες προαιρετικά
*Κρέμα πατισερί
(βλ. συνταγή 1)
(βλ. συνταγή 2)
Για το ζελέ
Αφαιρούμε τα βύσσινα από την κομπόστα και τα κρατάμε στην άκρη. Σε κατσαρολάκι βράζουμε 1 ποτήρι νερό και ρίχνουμε το ζελέ ανακατεύοντας να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 1 ποτήρι κρύο ζουμί κομπόστας βύσσινο (αν δεν φτάνει της κομπόστας συμπληρώνουμε με νερό). Αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες περίπου στο ψυγείο. (προσοχή, δεν το αφήνουμε να πήξει αρκετά σαν ζελέ)
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε
1 ποτήρι νερό,
2 κουτ. σ. μέλι,
2 κουτ. σ. ζάχαρη
5-6 σταγόνες εσάνς βανίλιας,
2 κουτ. σ. γάλα εβαπορέ.
Το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Εκτέλεση
Σε μια φόρμα με τσέρκι στρώνουμε τα μπισκότα και τα βρέχουμε καλά - καλά με ένα πινέλο με το σιρόπι. Από πάνω απλώνουμε την κρύα κρέμα πατισερί. Ρίχνουμε τα βύσσινα που έχουμε κρατημένα και τους ξηρούς καρπούς. Στο ζελέ ρίχνουμε την μαρμελάδα βύσσινο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να ομογενοποιηθεί, και το ρίχνουμε πάνω στα βύσσινα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά. Αφαιρούμε το τσέρκι από την φόρμα, και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.