Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τούρτα με ζελέ και βύσσινα

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
1 δόση κρέμα πατισερί *

1 κουτί ζελέ κεράσι
1 κομπόστα βύσσινο
2 κ. σ. μαρμελάδα βύσσινο
καρύδια, κουκουνάρι, σταφίδες προαιρετικά



*Κρέμα πατισερί 
(βλ. συνταγή 1)
(βλ. συνταγή 2)

Για το ζελέ
Αφαιρούμε τα βύσσινα από την κομπόστα και τα κρατάμε στην άκρη. Σε κατσαρολάκι βράζουμε 1 ποτήρι νερό και ρίχνουμε το ζελέ ανακατεύοντας να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 1 ποτήρι κρύο ζουμί κομπόστας βύσσινο (αν δεν φτάνει της κομπόστας συμπληρώνουμε με νερό). Αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες περίπου στο ψυγείο. (προσοχή, δεν το αφήνουμε να πήξει αρκετά σαν ζελέ)

Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε
1 ποτήρι νερό,
2 κουτ. σ. μέλι,
2 κουτ. σ. ζάχαρη
5-6 σταγόνες εσάνς βανίλιας,
2 κουτ. σ. γάλα εβαπορέ.
Το αφήνουμε να πάρει μία βράση.


Εκτέλεση
Σε μια φόρμα με τσέρκι στρώνουμε τα μπισκότα και τα βρέχουμε καλά - καλά με ένα πινέλο με το σιρόπι. Από πάνω απλώνουμε την κρύα κρέμα πατισερί. Ρίχνουμε τα βύσσινα που έχουμε κρατημένα και τους ξηρούς καρπούς. Στο ζελέ ρίχνουμε την μαρμελάδα βύσσινο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να ομογενοποιηθεί, και το ρίχνουμε πάνω στα βύσσινα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά. Αφαιρούμε το τσέρκι από την φόρμα, και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF