Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κρέμα ζαχαροπλαστικής (πατισερί) 2

Κρέμα ζαχαροπλαστικής, για Τούρτες, Σου, Εκλέρ, και για πολλές άλλες ακόμα χρήσεις.
Βασική συνταγή "βανίλιας"

Υλικά:
600 γρμ. γάλα (πλήρες ή 2%)
1 βανίλια φασόλι, ή 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
5 μεγάλα αυγά τους κρόκους
120 γραμ. ζάχαρη
40 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμ. κόρν φλάουρ
1 κουτ. σ. λικέρ Grand Marnier, η κονιάκ

1) Για κρέμα ζαχαροπλαστικής "σοκολάτα"
Προσθέστε 100 γραμ. κουβερτούρα 35% κακάο στην καυτή κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

2) Για κρέμα ζαχαροπλαστικής "καφέ" 
Προσθέστε 1 - 1 1/2 κουταλιά εσπρέσο ή στιγμιαίο καφέ σε σκόνη στο ζεστό γάλα.

3) Για κρέμα ζαχαροπλαστικής "με σμέουρα"
Προσθέστε 1/2 φλιτζανιού (120 ml) σάλτσα βατόμουρου στην κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Εκτέλεση κρέμας ζαχαροπλαστικής:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών μαζί. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ μαζί, και στη συνέχεια προσθέστε το στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία πάστα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα και τη βανίλια φασόλι να βράζει (μέχρι το γάλα να αρχίζει να αφρίζει.) Βγάλτε το από τη φωτιά, αφαιρέστε την βανίλια, πάρτε τους σπόρους, και προσθέστε τους στο μίγμα των αυγών, και προσθέστε σιγά-σιγά στο μίγμα των αυγών μέσα στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας πήξη το αυγό. (Εάν σχηματιστούν κομμάτια του αυγού στο μείγμα, το περνάμε μέσα από ένα σουρωτήρι.)
Στη συνέχεια το βάζουμε ξανά σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν πάρει βράση, χτυπήστε με σύρμα ελαφρά το μίγμα συνεχώς για άλλα 30 - 60 δευτερόλεπτα μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και χτυπήστε το ελαφρά. (Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας, εάν χρησιμοποιήσατε, αντί για φασόλι βανίλιας.)
Βάλτε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ αμέσως, και καλύψτε την επιφάνεια με μια μεμβράνη για να αποφευχθεί η κρούστα. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί, κρατάει έως και 3 ημέρες. Χτυπήστε ελαφρά με σύρμα πριν από τη χρήση για να αποφύγετε οποιαδήποτε κομμάτια που μπορεί να έχουν σχηματιστεί.

Μυστικό
(Το φασόλι βανίλιας μπορεί να ξεπληθεί να αποξηρανθεί και να το βάλετε στο μπολ με τη ζάχαρη για να δώσει στη ζάχαρη, άρωμα βανίλιας.)

Κάνει περίπου 2 φλιτζάνια (500 ml).
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF