Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Nanaimo Bars (Αμερικάνικο γλύκισμα χωρίς γλουτένη)

Υπέροχο γλύκισμα Αμερικάνικης συνταγής μεταφρασμένη από μενα, αποκλειστικά για αυτό το site.


Για να φτιάξουμε το μπισκότο Graham Wafer

Υλικά.
1 φλιτζάνι Γλυκό ρυζάλευρο
3 / 4 φλιτζάνι Αλεύρι Ταπιόκας, (εναλλακτικά κόρν φλάουρ)
1 / 2 φλιτζάνι Αλεύρι Sorghum (αλεύρι σόργο, εναλλακτικά καλαμποκάλευρο, η καλό αλεύρι.)
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
7 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο (κομμένο σε κύβους παγωμένο)
1 / 3 φλιτζανιού μέλι αγνό
5 κουταλιές σούπας πλήρες γάλα
1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για τη βάση μπισκότου
1 / 2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1 / 4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας άγλυκο κακάο
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
1 1 / 4 φλιτζανιού μπισκότο Graham Wafer τριμμένο (από αυτό που φτιάξαμε,)
1 / 2 φλιτζάνι καρύδια, η πεκάν ψιλοκομμένα, (όχι σκόνη)
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη

Υλικά για την γέμιση
1 / 2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας σκόνη κρέμα, άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Υλικά για την επικάλυψη
120 γρ. κουβερτούρα 35% κακάο
1 κουταλιά σούπας ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση για το μπισκότο Graham Wafer  
1. Στο μπολ του μίξερ με τους αναδευτήρες, ανακατεύουμε τα αλεύρια, την καστανή ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι, σε χαμηλή ταχύτητα για να ενσωματωθούν.

2. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ένα χονδροειδές μείγμα.
Τα κομμάτια από το βούτυρο δεν πρέπει να φαίνονται.
3. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά το μέλι, το γάλα και τη βανίλια.

4. Προσθέτουμε το στο μείγμα με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και κολλώδη.

5. Βάλτε τη ζύμη σε μια επιφάνεια καλά αλευρωμένη με αλεύρι ρυζιού

6. Την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες, ή κάντε την από βραδύς για την επόμενη μέρα.
7. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και βάζουμε την άλλη μισή ξανά στο ψυγείο. Κοσκινίζουμε λίγο αλεύρι ρυζιού στην επιφάνεια του πάγκου και ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρύ παραλληλόγραμμο φύλλο, περίπου 4-5 χιλ. πάχος. Η ζύμη θα είναι αρκετά κολλώδες, οπότε προσθέτουμε αλεύρι ανάλογα με τις ανάγκες μας.  

8. Κόψτε το σε κομμάτια 5Χ10 εκ. περίπου.
9. Συγκεντρώνουμε τα υπολείμματα ζύμης και φτιάχνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη το άλλο φύλλο. 11. Τοποθετούμε από μία λαδόκολλα σε δύο ταψιά η λαμαρίνα.
10. Τρυπάμε τις γκοφρέτες με οδοντογλυφίδα ή πιρούνι, σε δύο ή περισσότερες σειρές.
11. Βάλτε δύο σχάρες στις άνω και κάτω θέσεις του φούρνου, και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
12. Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν σφιχτά στην αφή, γυρίζουμε τα φύλλα και από την άλλη μεριά να ψηθούν.
13. Όταν κρυώσουν εντελώς, τα βάζουμε στο μούλτι και κάνουμε σκόνη.

Πρόσθετες πληροφορίες:
Τα μπισκότα Graham μπορούν να διατηρηθούν σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι και 2 εβδομάδες στο ψυγείο.

Οι σημειώσεις μου:
Αν είναι πολύ κολλώδες η ζύμη και δεν θα μπορείτε να την πλάσετε μόνο σε αλευρωμένη επιφάνεια, μπορείτε να τοποθετήσετε την ζύμη σε μία αλευρωμένη λαδόκολλα, βάζοντας άλλη μία λαδόκολλα από πάνω με αλεύρι, και τότε την ανοίγετε με τον πλάστη χωρίς να σας κολλάει.

Εκτέλεση για την βάση μπισκότου:
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Κατεβάστε από την φωτιά και ανακατώστε τη ζάχαρη και σκόνη κακάο και στη συνέχεια σταδιακά ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα (1 - 2 λεπτά). Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ανακατώστε το εκχύλισμα βανίλιας, το μπισκότο Graham Wafer, την καρύδα, και τα καρύδια, η πεκάν. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου σε ένα ταψί 25Χ25 περίπου... και πιέζουμε καλά με το χέρι να κάτσει. Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.

Εκτέλεση για την γέμιση:
Στο μίξερ κτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο περισσότερο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο, και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Εκτέλεση για την επικάλυψη:
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το ανάλατο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Μόλις κρυώσει την περιχύνουμε πάνω στο γλυκό, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Απόδοση:
Κάνει περίπου 25 κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF