Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Cookies Σοκολάτα

Αμερικάνικη συνταγή για Chocolate Cookies.
Υλικά: 
1 / 2 φλιτζάνι (113 γρ.) βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
1 / 2 φλιτζάνι (105 γρ.) καστανή ζάχαρη
1 / 4 φλιτζάνι (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα (130 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 / 4 φλιτζάνι (30 γρ.) κακάο σε σκόνη
1 / 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 / 8 κ. γ. αλάτι
1 1 / 2 φλυτζάνια (260 γρ.) λευκή σοκολάτα κουβερτούρα κομματάκια

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου.

Στο κάδο του μίξερ, κτυπάμε το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να ασπρίσει και να γίνει μία αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και κτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Κοσκινίζουμε μαζί μαζί το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο
μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ενσωματωθούν και ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Σε μία λαμαρίνα η ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα.
Χρησιμοποιώντας μια μικρή scoop παγωτού, η δύο κουτάλια της σούπας βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα μικρές ποσότητες ζύμης. (όσο ένα καρύδι)
σε απόσταση περίπου 5 εκατ. το ένα με το άλλο. Δεν τα στρώνουμε, τα αφήνουμε όπως έχουν πέσει από το κουτάλι.
Ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά περίπου, ή μέχρι που τα μπισκότα να είναι ακόμα μαλακά στο κέντρο, αλλά ψημένα γύρω
στις άκρες. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα σε δροσερό μέρος πάνω στη λαδόκολλα για 5 λεπτά περίπου. και μετά
βάλτε τα πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Φτιάχνει περίπου 24 μπισκότα

  Scoop παγωτού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF