Αμερικάνικη συνταγή για Chocolate Cookies.
Υλικά: 1 / 2 φλιτζάνι (113 γρ.) βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
1 / 2 φλιτζάνι (105 γρ.) καστανή ζάχαρη
1 / 4 φλιτζάνι (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα (130 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 / 4 φλιτζάνι (30 γρ.) κακάο σε σκόνη
1 / 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 / 8 κ. γ. αλάτι
1 1 / 2 φλυτζάνια (260 γρ.) λευκή σοκολάτα κουβερτούρα κομματάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου.
Στο κάδο του μίξερ, κτυπάμε το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να ασπρίσει και να γίνει μία αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και κτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Κοσκινίζουμε μαζί μαζί το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο
μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ενσωματωθούν και ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Σε μία λαμαρίνα η ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα.
Χρησιμοποιώντας μια μικρή scoop παγωτού, η δύο κουτάλια της σούπας βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα μικρές ποσότητες ζύμης. (όσο ένα καρύδι)
σε απόσταση περίπου 5 εκατ. το ένα με το άλλο. Δεν τα στρώνουμε, τα αφήνουμε όπως έχουν πέσει από το κουτάλι.
Ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά περίπου, ή μέχρι που τα μπισκότα να είναι ακόμα μαλακά στο κέντρο, αλλά ψημένα γύρω
στις άκρες. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα σε δροσερό μέρος πάνω στη λαδόκολλα για 5 λεπτά περίπου. και μετά
βάλτε τα πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Φτιάχνει περίπου 24 μπισκότα
Scoop παγωτού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.