Συστατικά:
4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/3 τού φλιτζανιού τού τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
μισό φλιτζάνι τού τσαγιού γάλα
3 κ. γ. μπαίκιν πάουντερ
1/4 κ. γ. κανέλα
μισό κ. γ. αλάτι
2 κ. σ. βούτυρο
2 αυγά
λίγα γαρίφαλα
μια κ. σ. γαλέτα
Για το σιρόπι
11/2 φλιτζάνι τού τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τού τσαγιού νερό
μισό φλιτζάνι τού καφέ κονιάκ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι σε λεκάνη. Προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα, τις σταφίδες και τα καρύδια.
Χτυπάμε σε άλλη λεκάνη τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά. Γυρίζουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα τής πρώτης λεκάνης, προσθέτουμε και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε όλα μαζί καλά, να γίνουν ένα μείγμα.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα, την πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα. Ρίχνουμε το μείγμα, το στρώνουμε, φουρνίζουμε το ταψί και ψήνουμε την καρυδόπιτα μας σε θερμοκρασία 200 βαθμούς, για 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό που το έχουμε ετοιμάσει με ζάχαρη και νερό, προσθέτοντας στο τέλος το κονιάκ και τη βανίλια.
4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/3 τού φλιτζανιού τού τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
μισό φλιτζάνι τού τσαγιού γάλα
3 κ. γ. μπαίκιν πάουντερ
1/4 κ. γ. κανέλα
μισό κ. γ. αλάτι
2 κ. σ. βούτυρο
2 αυγά
λίγα γαρίφαλα
μια κ. σ. γαλέτα
Για το σιρόπι
11/2 φλιτζάνι τού τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τού τσαγιού νερό
μισό φλιτζάνι τού καφέ κονιάκ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι σε λεκάνη. Προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα, τις σταφίδες και τα καρύδια.
Χτυπάμε σε άλλη λεκάνη τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά. Γυρίζουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα τής πρώτης λεκάνης, προσθέτουμε και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε όλα μαζί καλά, να γίνουν ένα μείγμα.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα, την πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα. Ρίχνουμε το μείγμα, το στρώνουμε, φουρνίζουμε το ταψί και ψήνουμε την καρυδόπιτα μας σε θερμοκρασία 200 βαθμούς, για 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό που το έχουμε ετοιμάσει με ζάχαρη και νερό, προσθέτοντας στο τέλος το κονιάκ και τη βανίλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.