Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μηλόπιτα Κομοτινής

Συστατικά:
2 αυγά
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
6 μέτρια μήλα
5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 μπαίκιν πάουντερ
κανέλα

Εκτέλεση
Λιώνουμε καί ανακατεύουμε το βούτυρο με το 1 ποτήρι ζάχαρη καί τα αυγά καί τα δουλεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο μέ τή μπαίκιν πάουντερ καί τα αναμιγνύουμε καλά. Έτσι δημιουργούνται σβόλοι καί όχι ζύμη.
Περνάμε τα μήλα απο τόν τρίφτη καί τα κάνουμε πολτό. Ρίχνουμε το ποτήρι τη ζάχαρη καί την κανέλα καί τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τούς μισούς από τούς σβόλους πού δημιουργήσαμε καί τούς τρίβουμε ανάμεσα στίς παλάμες σέ μικρά σβολάκια, απλώνοντας τα σέ βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τόν πολτό των μήλων, τόν στρώνουμε κι απλώνουμε από πάνω, τρίβοντάς τα κατά τόν ίδιο τρόπο, τα υπόλοιπα σβωλάκια.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 30' λεπτά σε φούρνο 200 βαθμούς. Τη βγάζουμε, τήν αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF